Блокирајте нечији Фејсбук профил, страницу или надимак

Копирај везу
Помоћ за Android апликацију
Помоћ за рачунар
Помоћ за iPad апликацију
Помоћ за iPhone апликацију
Помоћ за прегледаче на мобилним уређајима
Помоћ за апликацију Facebook Lite
Једном када блокирате неки профил или страницу, одређене радње ће бити ограничене, као што је интеракција са међусобним временским линијама, објавама, коментарима или порукама. То не укључује апликације, игре или групе у којима обоје учествујете. Ако сте тренутно повезани са тим профилом или страницом, блокирањем ћете их уклонити са листе пријатеља, поништити свиђање и престати да пратите.
Када блокирате надимак у некој Фејсбук групи, могућност интеракције тог надимка са садржајем ваше групе биће ограничена.
Ако имате додатне Фејсбук профиле, мораћете да блокирате ту особу са сваког појединачног профила.
Можете сазнати више о томе како да одблокирате профил или страницу.

Блокирајте профил или страницу

Да бисте блокирали некога на Фејсбуку:
  1. Посетите његов/њен профил или страницу.
  2. Кликните на Опције (или Још).
  3. Кликните на Блокирај, а затим потврдите да желите да их блокирате кликом на Потврди.
Можете да блокирате некога и тако што ћете отићи на Подешавања и приватност > Подешавања > Блокирање и укуцати његово/њено име.
Напомена: Опција Блокирај више није доступна директно из менија објаве на страници Новости. И даље можете да блокирате некога са његовог профила или преко ваших подешавања.
Нечији профил или страницу можете блокирати и тако што ћете отићи на подешавања за блокирање:
  1. Кликните на своју слику на профилу у горњем десном углу на Фејсбуку.
  2. Изаберите Подешавања и приватност, а затим кликните на Подешавања.
  3. У менију кликните на Блокирање у оквиру одељка Публика и видљивост.
  4. У одељку Блокирај профиле и странице кликните на Измени.
  5. Кликните на Додај на листу блокираних.
  6. Откуцајте назив профила или странице које желите да блокирате.
  7. Кликните на Блокирај поред њиховог имена.
  8. Кликните на дугме Потврди.
Напомена: Ако имате проблема са проналажењем профила који желите да блокирате, можете покушати да користите е-адресу повезану са Фејсбук профилом.

Блокирајте надимак у Фејсбук групи

  1. Пронађите објаву или коментар надимка који желите да блокирате.
  2. Кликните на надимак или фотографију на профилу надимка.
  3. Поред надимка на страници профила групе кликните на Опције.
  4. Кликните на Блокирај [Надимак], а затим потврдите да желите да их блокирате кликом на Блокирај.
    • Напомена: Блокирање надимка у групи блокира само тај надимак и не блокира главни профил повезан са тим надимком.

Шта се дешава кад блокирате неки профил или страницу

Када блокирате неки профил или страницу, тај профил или страница неће моћи:
  • Да виде ваше објаве.
  • Да вас означе у објавама, коментарима или на фотографијама.
  • Да вас позову у догађаје или групе.
  • Да започну разговор са вама.
  • Да вас додају за пријатеља.

Шта се дешава када блокирам неки надимак у групи?

Када блокирате надимак у групи, тај надимак неће моћи:
  • Да вас означи у објавама или коментарима у групи.
  • Да оствари интеракцију са вашим садржајем у групи.
У неким случајевима, они ће можда и даље моћи да виде ваш садржај. Када блокирате надимак у групи, нећете видети никакве објаве или коментаре од тог надимка у тој групи. Можда ћете и даље видети садржај тог надимка у другим групама.

Остале ствари које треба размотрити када блокирате неки профил

Запамтите да блокирање неке особе не може да спречи сву комуникацију нити све интеракције (на пример, у апликацијама или у групама). Сазнајте више о томе шта можете да видите када блокирате нечији профил.

Када блокирате некога ко има више од једног профила

  • Ако блокирате један од профила те особе, блокирали сте само тај профил. На тај начин нећете блокирати остале профиле те особе. То значи да ћете можда и даље остваривати интеракцију са осталим профилима те особе.
    • На пример, можете започети разговор са тим осталим профилима или их додати за пријатеља.
  • Када блокирате нечији профил, то ће ограничити неке од начина помоћу којих он/она може да оствари интеракцију са вама са својих других профила.

Када блокирате некога ко има више од једног надимка

Блокирањем једног од њихових надимака блокирате само тај надимак. Не блокира се главни профил повезан са надимком нити други надимци повезани са тим главним профилом. То значи да ћете можда и даље видети садржај од тих других надимака или главног профила повезаног са њима.

Запамтите ове ствари

  • Ако блокирате неки профил, а затим га одблокирате, мораћете да му пошаљете нови захтев за пријатељство. Ако блокирате неку страницу, а затим је одблокирате, мораћете поново да запратите ту страницу.
  • Профили, странице и надимци неће бити обавештени када их будете блокирали.

Да
Не

Други начини да добијете помоћ

Ћаскајте са Meta AI помоћником за подршку
Решавајте проблеме, уносите измене и тражите подршку у реалном времену