Blloko profilin, Faqen ose pseudonimin e dikujt në Facebook

Kopjo lidhjen
Ndihma rreth aplikacionit për Android
Ndihma për kompjuterat
Ndihma për aplikacionin për iPad
Ndihmë për aplikacionin e iPhone
Ndihma e shfletuesit për celular
Ndihma për aplikacionin Facebook Lite
Pasi të bllokosh një profil ose Faqe, disa veprime do të kufizohen, të tilla si ndërveprimi me kohështrirjet, postimet, komentet ose mesazhet e njëri-tjetrit. Këtu nuk përfshihen aplikacionet, lojërat ose grupet në të cilat merrni pjesë të dy. Nëse je aktualisht i lidhur me atë profil ose Faqe, bllokimi i saj do ta heqë atë nga shokët si dhe do të anulojë pëlqimin dhe ndjekjen e saj.
Pasi të bllokosh një pseudonim në një grup në Facebook, aftësia e atij pseudonimi për të bashkëvepruar me përmbajtjen e grupit tënd do të jetë e kufizuar.
Nëse ke profile të tjera të Facebook, do të duhet ta menaxhosh bllokimin nga secili prej profileve më vete.
Mund të mësosh më shumë se si të zhbllokosh një profil ose Faqe.

Blloko një profil ose Faqe

Për të bllokuar dikë në Facebook:
  1. Shko te Profili ose Faqja e vet.
  2. Kliko te Opsionet (ose Më shumë).
  3. Kliko te Blloko, pastaj konfirmo që dëshiron ta bllokosh duke klikuar Konfirmo.
Mund ta bllokosh dikë edhe duke shkuar te Parametrat dhe privatësia > Parametrat > Bllokimi dhe duke shkruar emrin e atij personi.
Shënim. Opsioni Blloko nuk është më i disponueshëm drejtpërdrejt nga menyja e postimit te Furnizimi. Mund ta bllokosh përsëri dikë nga profili i vet ose përmes Parametrave të tu.
Gjithashtu mund të bllokosh një profil ose Faqe duke shkuar te parametrat e bllokimit:
  1. Kliko te fotografia e profilit në krye djathtas në Facebook.
  2. Zgjidh Parametrat dhe privatësia, më pas kliko te Parametrat.
  3. Te menyja, kliko te Bllokimi nën Audienca dhe dukshmëria.
  4. Në seksionin Blloko profilet dhe Faqet, kliko te Redakto.
  5. Kliko te Shto te lista e bllokimeve.
  6. Shkruaj emrin e profilit ose Faqes që dëshiron të bllokosh.
  7. Kliko te Blloko pranë emrit të saj.
  8. Kliko te Konfirmo.
Shënim.Nëse ke vështirësi për gjetjen e profilit që dëshiron të bllokosh, mund të provosh të përdorësh një email të lidhur me profilin në Facebook.

Blloko një pseudonim në një grup në Facebook

  1. Gjej një postim ose koment nga pseudonimi që dëshiron të bllokosh.
  2. Kliko mbi pseudonimin ose foton e profilit të pseudonimit.
  3. Pranë pseudonimit në faqen e profilit të grupit, kliko te Opsionet.
  4. Kliko te Blloko [Pseudonimi], pastaj konfirmo që dëshiron ta bllokosh duke klikuar Blloko.
    • Shënim. Bllokimi i një pseudonimi në një grup bllokon vetëm atë pseudonim dhe nuk bllokon profilin kryesor të lidhur me atë pseudonim.

Çfarë ndodh kur bllokoj një profil ose Faqe

Kur bllokon një profil ose Faqe, ai profil ose Faqe nuk do të mund:
  • Të shikojë postimet e tua.
  • Të të etiketojë në postime, komente ose fotografi.
  • Të të ftojë në ngjarje ose në grupe.
  • Të nisë një bisedë me ty.
  • Të të shtojë si shok.

Çfarë ndodh kur bllokoj një pseudonim në një grup?

Kur bllokon një pseudonim në një grup, ai pseudonim nuk do mund:
  • Të të etiketojë në postime ose komente në grup.
  • Të ndërveprojë me përmbajtjen tënde në grup.
Në disa raste, ata mund të jenë ende në gjendje ta shohin përmbajtjen tënde. Kur bllokon një pseudonim në një grup, nuk do të shohësh asnjë postim ose koment nga pseudonimi në atë grup. Mund të shohësh ende përmbajtje nga ai pseudonim në grupe të tjera.

Gjëra të tjera për t’i pasur parasysh kur bllokon një profil

Mos harro se bllokimi i dikujt mund të mos i parandalojë të gjitha komunikimet ose ndërveprimet (p.sh. në aplikacione ose grupe). Mëso më shumë se çfarë mund të shikosh kur bllokon profilin e dikujt.

Kur bllokon dikë që ka më shumë se një profil

  • Bllokimi i një prej profileve të tij bllokon vetëm atë profil. Kjo nuk bllokon profilet e tjera të tij. Kjo do të thotë që mund të ndërveprosh përsëri me profilet e tjera të tij.
    • Për shembull, mund të nisësh një bisedë me ato profile të tjera ose ta shtosh atë si shok.
  • Kur bllokon profilin e dikujt, do të kufizohen disa prej mënyrave me të cilat mund të ndërveprojë ai person me ty nga profilet e tjera të veta.

Kur bllokon dikë që ka më shumë se një pseudonim

Bllokimi i njërit prej pseudonimeve të tyre bllokon vetëm atë pseudonim. Nuk e bllokon profilin kryesor të lidhur me pseudonimin ose pseudonimet e tjera të lidhura me atë profil kryesor. Kjo do të thotë që ti mund të shohësh ende përmbajtje nga këto pseudonime të tjera ose nga profili kryesor i lidhur me to.

Mbaj mend këto gjëra

  • Nëse e bllokon një profil dhe më pas e zhbllokon atë, do të duhet t’i dërgosh atij profili një kërkesë të re për shoqëri. Nëse e bllokon një Faqe dhe më pas e zhbllokon atë, do të duhet ta ndjekësh përsëri atë Faqe.
  • Profilet, Faqet dhe pseudonimet nuk do të njoftohen kur ti i bllokon.

Po
Jo

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time