Blokiranje profila, strani ali vzdevka nekoga v Facebooku
Kopiraj povezavo
Pomoč za aplikacijo Android
Računalniška pomoč
Pomoč za aplikacijo za iPad
Pomoč za aplikacijo za iPhone
Pomoč za mobilni iskalnik
Pomoč za aplikacijo Facebook Lite
Pomoč za aplikacijo Android
Računalniška pomoč
Pomoč za aplikacijo za iPad
Pomoč za aplikacijo za iPhone
Pomoč za mobilni iskalnik
Pomoč za aplikacijo Facebook Lite
Blokadi profila ali strani sledi omejitev določenih dejanj, kot so interakcije z medsebojnimi časovnicami, objavami, komentarji ali sporočili. Ta dejanja ne veljajo za aplikacije, igre ali skupine, v katerih s stranjo ali profilom skupaj sodeluješ. Če si trenutno v povezavi s profilom ali stranjo, bo blokada povzročila odstranitev s seznama prijateljev in prenehanje sledenja.
Ko blokiraš vzdevek v skupini v Facebooku, bo njegova možnost interakcije z vsebino tvoje skupine omejena.
Če imaš dodatne profile v Facebooku, moraš blokiranje upravljati iz vsakega profila posebej.
Na voljo so ti dodatne informacije o odblokiranju profila ali strani.
Blokiranje profila ali strani
Blokiranje v Facebooku:
- Odpri profil ali stran.
- Klikni
Možnosti (ali Več).
- Klikni Blokiraj, nato potrdi, da želiš osebo blokirati, in osebo blokiraj tako, da klikneš Potrdi.
Osebo lahko blokiraš tudi tako, da odpreš Nastavitve in zasebnost > Nastavitve > Blokiranje in vtipkaš njeno ime.
Opomba: možnost blokiranja ni več neposredno na voljo v meniju objave v viru. Osebo lahko še vedno blokiraš v njenem profilu ali prek svojih nastavitev.
Profil ali stran lahko blokiraš tudi v nastavitvah blokiranja:
- V zgornjem desnem kotu Facebooka klikni sliko profila.
-
Izberi
Nastavitve in zasebnost, nato klikni
Nastavitve.
- V meniju klikni Blokiranje pod možnostjo Ciljna skupina in vidnost.
- V razdelku Blokiranje profilov in strani klikni Uredi.
- Klikni Dodaj na seznam blokiranih.
- Vnesi ime profila ali strani, ki ga/jo želiš blokirati.
- Klikni Blokiraj poleg imena.
- Klikni Potrdi.
Opomba: če imaš težave z iskanjem profila, ki ga želiš blokirati, lahko poskusiš uporabiti e-poštni naslov, povezan s profilom v Facebooku.
Blokiranje vzdevka v skupini v Facebooku
- Poišči objavo ali komentar vzdevka, ki ga želiš blokirati.
- Klikni na vzdevek ali fotografijo profila vzdevka.
- Poleg vzdevka na strani profila skupine klikni
Možnosti.
- Klikni Blokiraj, nato potrdi, da želiš osebo blokirati, tako, da klikneš Potrdi.
- Opomba: z blokiranjem vzdevka v skupini se blokira samo ta vzdevek, in ne glavni profil, povezan s tem vzdevkom.
Kaj se zgodi, ko blokiraš profil ali stran?
Ko profil ali stran blokiraš, ta ne more izvesti naslednjih dejanj:
- ogled tvojih objav;
- ne more te označiti v objavah, komentarjih ali fotografijah;
- ne more te povabiti na dogodke ali v skupine;
- ne more začeti pogovora s tabo;
- ne more te dodati kot prijatelja.
Kaj se zgodi, ko blokiram vzdevek v skupini?
Ko blokiraš vzdevek v skupini, ta vzdevek ne bo mogel:
- označiti te v objavah ali komentarjih v skupini;
- imeti interakcij z vsebino v skupini.
V nekaterih primerih bo morda še vedno lahko videl tvojo vsebino. Ko blokiraš vzdevek v skupini, v tej skupini ne boš videl/-a nobenih objav ali komentarjev s tem vzdevkom. Vsebino tega vzdevka boš morda še vedno videl/-a v drugih skupinah.
Dejstva, ki jih moraš upoštevati, ko blokiraš profil
- Če ne želiš odstraniti profila s seznama prijateljev, vendar si želiš v Facebooku videti manj objav tega profila, lahko narediš premor v komunikaciji s tem profilom.
- Profil, ki si ga blokiral/-a, ne bo mogel storiti naslednjega:
- ne more začeti pogovora s tabo;
- ne more te dodati kot prijatelja.
- Če profil osebe blokiraš iz več kot enega profila, lahko blokirana oseba morda ugotovi, da so profili v tvoji lasti.
Upoštevaj, da blokiranje osebe morda ne prepreči vseh komunikacij ali interakcij z njo (primer: v aplikacijah ali skupinah). Preberi več o tem, kaj si lahko ogledaš, če blokiraš profil osebe.
Ko blokiraš osebo, ki ima več kot en profil
- Blokiranje enega profila blokira samo ta profil. Drugi profili osebe niso blokirani. To pomeni, da boš z drugimi profili osebe morda še vedno imel/-a interakcijo.
- Z drugimi profili lahko na primer začneš pogovor ali jih dodaš med prijatelje.
- Ko blokiraš profil osebe, bodo s tem omejeni nekateri načini za interakcijo s tabo iz njenih drugih profilov.
Ko blokiraš osebo, ki ima več kot en vzdevek
Blokiranje enega od več vzdevkov blokira samo ta vzdevek. Ne blokira glavnega profila, povezanega z vzdevkom, ali drugih vzdevkov, povezanih s tem glavnim profilom. To pomeni, da boš morda še vedno videl/-a vsebino teh drugih vzdevkov ali glavnega profila, povezanega z njimi.
Zapomni si
- Če profil blokiraš, nato pa ga odblokiraš, mu moraš poslati novo prošnjo za prijateljstvo. Če stran blokiraš, nato pa jo odblokiraš, ji moraš ponovno začeti slediti.
- Ko profile, strani in vzdevke blokiraš, ti o tem niso obveščeni.
Other ways to get help
Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time
