Blokovanie facebookového profilu, stránky alebo prezývky

Skopírovať odkaz
Pomoc pre aplikáciu pre Android
Pomoc pre počítačovú verziu
Pomoc pre aplikáciu pre iPad
Pomoc pre aplikáciu pre iPhone
Pomoc pre mobilný prehliadač
Pomoc pre aplikáciu Facebook Lite
Keď zablokujete profil alebo stránku, určité akcie budú obmedzené, napríklad interakcie so vzájomnými časovými osami, príspevkami, komentármi alebo správami. Netýka sa to aplikácií, hier alebo skupín, ktorých členmi ste obaja. Ak máte s daným profilom alebo stránkou v súčasnosti nejaké prepojenie, zablokovaním profilu alebo stránky sa zruší vaše priateľstvo, odvolá sa Páči sa mi to a profil alebo stránku prestanete sledovať.
Keď v skupine na Facebooku zablokujete prezývku, obmedzí sa tým schopnosť danej prezývky interagovať s vaším obsahom v skupine.
Ak máte ďalšie facebookové profily, blokovanie budete musieť spravovať samostatne z každého z nich.
Môžete si prečítať viac o tom, ako odblokovať profil alebo stránku.

Zablokovanie profilu alebo stránky

Ak chcete niekoho zablokovať na Facebooku:
  1. Prejdite do jeho profilu alebo na jeho stránku.
  2. Kliknite na Možnosti (alebo Viac).
  3. Kliknite na Zablokovať a potom blokovanie potvrďte kliknutím na Potvrdiť.
Môžete tiež niekoho zablokovať tak, že prejdete do Nastavenia a súkromie > Nastavenia > Blokovanie a zadáte jeho meno.
Poznámka: Možnosť zablokovania už nie je k dispozícii priamo v ponuke príspevku v Kanáli. Stále môžete niekoho zablokovať v jeho profile alebo prostredníctvom nastavení.
Profil alebo stránku môžete zablokovať aj v nastaveniach blokovania:
  1. Kliknite na svoju profilovú fotku v pravom hornom rohu stránky na Facebooku.
  2. Vyberte Nastavenia a súkromie a potom kliknite na Nastavenia.
  3. V ponuke kliknite na Blokovanie v časti Publikum a viditeľnosť.
  4. V časti Blokovanie profilov a stránok kliknite na Upraviť.
  5. Kliknite na Pridať do zoznamu zablokovaných.
  6. Napíšte názov profilu alebo stránky, ktoré chcete zablokovať.
  7. Vedľa názvu kliknite na Zablokovať.
  8. Kliknite na Potvrdiť.
Poznámka: Ak neviete nájsť profil, ktorý chcete zablokovať, skúste použiť e-mail spojený s facebookovým profilom.

Zablokovanie prezývky v skupine na Facebooku

  1. Nájdite príspevok alebo komentár od prezývky, ktorú chcete zablokovať.
  2. Kliknite na prezývku alebo jej profilovú fotku.
  3. Na profilovej stránke skupiny kliknite na Možnosti vedľa prezývky.
  4. Kliknite na Zablokovať [Prezývka] a potom blokovanie potvrďte kliknutím na Zablokovať.
    • Poznámka: Zablokovanie prezývky v skupine zablokuje iba danú prezývku, no nezablokuje hlavný profil spojený s touto prezývkou.

Čo sa stane, keď zablokujete profil alebo stránku

Keď zablokujete profil alebo stránku, nebudú môcť:
  • Zobraziť vaše príspevky.
  • Označiť vás v príspevkoch, komentároch alebo na fotkách.
  • Pozývať vás na podujatia alebo do skupín.
  • Začať s vami konverzáciu.
  • Pridať si vás medzi priateľov.

Čo sa stane, keď zablokujem prezývku v skupine?

Keď zablokujete prezývku v skupine, nebude môcť:
  • Označiť vás v príspevkoch alebo komentároch v skupine.
  • interagovať s vaším obsahom v skupine.
V niektorých prípadoch však stále môžu vidieť váš obsah. Keď zablokujete prezývku v skupine, v danej skupine sa vám nebudú zobrazovať žiadne príspevky ani komentáre od tejto prezývky. Obsah od danej prezývky však stále môžete vidieť v iných skupinách.

Ďalšie veci, ktoré je potrebné vziať do úvahy, keď zablokujete profil

  • Ak nechcete zrušiť priateľstvo s profilom, ale chcete vidieť menej jeho príspevkov na Facebooku, môžete si od neho dať pauzu.
  • Profil, ktorý ste zablokovali, nebude môcť:
    • Začať s vami konverzáciu.
    • Pridať si vás medzi priateľov.
  • Ak zablokujete profil z viac než jedného zo svojich profilov, zablokovaná osoba môže zistiť, že vlastníte všetky tieto profily.
Pamätajte na to, že zablokovanie niekoho nemusí zabrániť všetkej komunikácii a interakciám (napríklad: v aplikáciách alebo skupinách). Prečítajte si viac o tom, čo môžete vidieť, keď zablokujete niekoho profil.

Keď zablokujete niekoho, kto má viac ako jeden profil

  • Zablokovanie jedného z jeho profilov zablokuje iba daný profil. Nezablokuje jeho ďalšie profily. To znamená, že môžete naďalej interagovať s jeho ďalšími profilmi.
    • Napríklad môžete začať konverzáciu s týmito ďalšími profilmi, alebo ich pridať medzi priateľov.
  • Keď zablokujete niekoho profil, obmedzíte tým niektoré spôsoby interakcie s vami z jeho iných profilov.

Keď zablokujete niekoho, kto má viac ako jednu prezývku

Zablokovanie jednej z jeho prezývok zablokuje iba danú prezývku. Nezablokuje sa hlavný profil spojený s prezývkou ani ostatné prezývky spojené s daným hlavným profilom. To znamená, že môžete stále vidieť obsah od ostatných prezývok alebo hlavného profilu, ktorý je s nimi spojený.

Majte na pamäti

  • Ak zablokujete profil a potom ho odblokujete, budete mu musieť poslať novú žiadosť o priateľstvo. Ak zablokujete stránku a potom ju odblokujete, budete musieť túto stránku znova začať sledovať.
  • Keď zablokujete profily, stránky a prezývky, nebudú o tom upovedomené.

Áno
Nie

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time