කෙනෙකුගේ Facebook ප්රොෆයිල, පිටුව හෝ අන්වර්ථ නාමය අවහිර කරන්න
සබැඳිය පිටපත් කරන්න
Android යෙදුම් උදව්
පරිගණක උදව්
iPad යෙදුම් උපකාරය
iPhone යෙදුම් උදව්
මොබයිල් බ්රව්සර උදව්
Facebook Lite යෙදුම් උපකාර
Android යෙදුම් උදව්
පරිගණක උදව්
iPad යෙදුම් උපකාරය
iPhone යෙදුම් උදව්
මොබයිල් බ්රව්සර උදව්
Facebook Lite යෙදුම් උපකාර
ඔබ ප්රොෆයිලයක් හෝ පිටුවක් අවහිර කළ විට, එකිනෙකාගේ කාලරාමු, පෝස්ටු, අදහස් හෝ පණිවිඩ සමඟ අන්යෝන්යව කටයුතු කිරීම වැනි ඇතැම් ක්රියාමාර්ග සීමා වනු ඇත. ඔබ දෙදෙනා ම සහභාගී වන යෙදුම්, ක්රීඩා හෝ කණ්ඩායම් මීට ඇතුළත් නොවේ. ඔබ එම ප්රොෆයිලය හෝ පිටුව සමඟ මේ වන විට සම්බන්ධ වී ඇත්නම්, එය අවහිර කිරීමෙන් එය මිතුරන්ගෙන් ඉවත් කිරීම, කැමැත්ත ඉවත් කිරීම සහ අනුගමනය කිරීමෙන් ඉවත් වීම සිදු විය හැකි ය.
ඔබ Facebook සමූහයක අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කළ පසු, එම අන්වර්ථ නාමයට ඔබේ සමූහය අන්තර්ගතය සමග අන්යෝන්යව කටයුතු කිරීමට ඇති හැකියාව සීමා වනු ඇත.
ඔබට අතිරේක Facebook ප්රොෆයිල තිබේ නම්, ඔබට ඔබේ එක් එක් ප්රොෆයිලවලින් වෙන වෙනම අවහිර කිරීම කළමනාකරණය කිරීමට සිදු වනු ඇත.
ප්රොෆයිලයක හෝ පිටුවක අවහිරය ඉවත් කරන්න සිදු කරන ආකාරය ඔබට වැඩිදුර දැන ගත හැකි ය.
ප්රොෆයිලයක් හෝ පිටුවක් අවහිර කිරීම
Facebook අවකාශයෙහි පුද්ගලයෙකු අවහිර කිරීමට:
- ඔවුන්ගේ ප්රොෆයිලය හෝ පිටුව වෙත යන්න.
විකල්ප (හෝ වැඩිදුරටත්) ක්ලික් කරන්න.
- අවහිර කරන්න ක්ලික් කරන්න, ඉන්පසු තහවුරු කරන්න ක්ලික් කිරීමෙන් ඔබට ඔවුන්ව අවහිර කිරීමට අවශ්ය බව තහවුරු කරන්න.
ඔබට සැකසුම් සහ පෞද්ගලිකත්වය > සැකසුම් > අවහිර කිරීම වෙත ගොස් ඔවුන්ගේ නම ටයිප් කිරීමෙන් ද යමෙකු අවහිර කළ හැකි ය.
සටහන: අවහිර කිරීමේ විකල්පය සංග්රහය තුළ පෝස්ටු මෙනුවෙන් තවදුරටත් ඍජුව ම ලබා ගත නොහැකි ය. ඔබට තවමත් යම් අයෙකු ඔහුගේ ප්රොෆයිලයෙන් හෝ ඔබේ සැකසුම් හරහා අවහිර කළ හැකි ය.
ඔබට ඔබේ අවහිර කිරීමේ සැකසුම් වෙත යෑමෙන් ප්රොෆයිලයක් හෝ පිටුවක් අවහිර කළ හැකි ය:
- Facebook තුළ දකුණුපස ඉහළින් ඇති ඔබේ ප්රොෆයිල පින්තූරය ක්ලික් කරන්න.
සැකසුම් සහ පෞද්ගලිකත්වය තෝරා, ඉන්පසු
සැකසුම් ක්ලික් කරන්න.
- මෙනුවේ, ප්රේක්ෂකයින් සහ දෘශ්යතාව යටතේ අවහිර කිරීම ක්ලික් කරන්න.
- ප්රොෆයිල සහ පිටු අවහිර කරන්න කොටසෙහි, සංස්කරණය කරන්න ක්ලික් කරන්න.
- අවහිර කළ ලැයිස්තුවට එක් කරන්න ක්ලික් කරන්න.
- ඔබට අවහිර කිරීමට අවශ්ය ප්රොෆයිලයෙහි හෝ පිටුවෙහි නම ටයිප් කරන්න.
- ඒ අයගේ නමට යාබදව අවහිර කරන්න ක්ලික් කරන්න.
- තහවුරු කරන්න ක්ලික් කරන්න.
සටහන: ඔබට අවහිර කිරීමට අවශ්ය ප්රොෆයිලය සොයා ගැනීමට අපහසු නම්, ඔබට Facebook ප්රොෆයිලය හා සම්බන්ධ ඊමේලයක් භාවිතා කිරීමට උත්සාහ කළ හැකි ය.
Facebook සමූහයක් තුළ අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කරන්න
- ඔබට අවහිර කිරීමට අවශ්ය අන්වර්ථ නාමයෙන් පෝස්ටුවක් හෝ අදහස් දැක්වීමක් සොයා ගන්න.
- අන්වර්ථ නාමය හෝ අන්වර්ථ නාමයේ ප්රොෆයිල ඡායාරූපය මත ක්ලික් කරන්න.
- එහි සමූහ ප්රොෆයිල පිටුවේ අන්වර්ථ නාමයට යාබදව,
විකල්ප ක්ලික් කරන්න.
- [Nickname] අවහිර කරන්න ක්ලික් කර, ඉන්පසු අවහිර කරන්න ක්ලික් කිරීමෙන් ඔබට ඒ අයව අවහිර කිරීමට අවශ්ය බව තහවුරු කරන්න.
- සටහන: සමූහයක අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කිරීමෙන් එම අන්වර්ථ නාමය පමණක් අවහිර වන අතර එම අන්වර්ථ නාමය හා සම්බන්ධ ප්රධාන ප්රොෆයිලය අවහිර නොකරයි.
ඔබ ප්රොෆයිලයක් හෝ පිටුවක් අවහිර කළ විට සිදු වන දේ
ඔබ ප්රොෆයිලයක් හෝ පිටුවක් අවහිර කළ විට, එම ප්රොෆයිලයට හෝ පිටුවට පහත දෑ කළ නොහැකි වේ:
- ඔබේ පෝස්ටු බැලීමට.
- පෝස්ටු, අදහස් හෝ ඡායාරූප තුළ ඔබව ටැග් කිරීමට.
- සිදුවීම් හෝ සමූහ සඳහා ඔබට ආරාධනා කිරීමට
- ඔබ සමග සංවාදයක් අරඹන්න
- ඔබව මිතුරෙකු ලෙස එක් කර ගැනීමට.
මා සමූහයක අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කළ විට කුමක් සිදු වේ ද?
ඔබ සමූහයක අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කළ විට, එම අන්වර්ථ නාමයට පහත දෑ කළ නොහැකි ය:
- සමූහයේ පෝස්ටු හෝ අදහස් තුළ ඔබව ටැග් කිරීම.
- සමූහය තුළ ඔබේ අන්තර්ගතය සමඟ අන්යෝන්යව කටයුතු කිරීම.
සමහර අවස්ථාවල දී, ඔවුන්ට තවමත් ඔබේ අන්තර්ගතය දැකගත හැකි වීමට ඉඩ තිබේ. ඔබ සමූහයක අන්වර්ථ නාමයක් අවහිර කළ විට, එම සමූහයේ එම අන්වර්ථ නාමයෙන් කිසිදු පෝස්ටුවක් හෝ අදහස් දැක්වීමක් ඔබට නොපෙනේ. ඔබට තවමත් වෙනත් සමූහ තුළ එම අන්වර්ථ නාමයෙහි අන්තර්ගතයන් දැකිය හැකි වීමට ඉඩ තිබේ.
ඔබ ප්රොෆයිලයක් අවහිර කරන විට සලකා බැලිය යුතු වෙනත් දේවල්
- ඔබට ප්රොෆයිලයක් මිත්රත්වයෙන් ඉවත් කිරීමට අවශ්ය නොවන නමුත් ඔබට එම ප්රොෆයිලයේ පෝස්ටු Facebook මත අඩුවෙන් දැකීමට අවශ්ය නම්, ඔබට එම ප්රොෆයිලයෙන් විවේකයක් ගැනීමට පුළුවන.
- ඔබ අවහිර කළ ප්රොෆයිලයට මේවා කළ නොහැකි වේ:
- ඔබ සමඟ සංවාදයක් ඇරඹීමට.
- ඔබව මිතුරෙකු ලෙස එක් කර ගැනීමට.
- ඔබේ ප්රොෆයිලවලින් එකකට වඩා වැඩි ගණනකින් ඔබ යමෙකුගේ ප්රොෆයිලයක් අවහිර කරන්නේ නම්, ඔබ අවහිර කළ පුද්ගලයාට එම ප්රොෆයිල සියල්ල ම ඔබ සතුව ඇති බව සොයා ගත හැකි ය.
යමෙකු අවහිර කිරීමෙන් සියලු සන්නිවේදනයන් හෝ අන්යෝන්යව කටයුතු කිරීම් (නිදසුන: යෙදුම් හෝ සමූහවල) වළක්වා ගත නොහැකි බව මතක තබා ගන්න. යමෙකුගේ ප්රොෆයිලය අවහිර කළ විට ඔබට පෙනෙන දේ පිළිබඳව වැඩිදුර දැන ගන්න.
ඔබ එක් ප්රොෆයිලයකට වඩා ඇති කෙනෙකු අවහිර කරන විට
- ඔවුන්ගේ ප්රොෆයිලවලින් එකක් අවහිර කිරීමෙන් එම ප්රොෆයිලය පමණක් අවහිර වේ. එය ඔවුන්ගේ අනෙක් ප්රොෆයිල අවහිර නොකරයි. මෙයින් අදහස් කරන්නේ ඔබ තවමත් ඔවුන්ගේ අනෙක් ප්රොෆයිල සමග අන්යෝන්යව කටයුතු කළ හැකි බවයි.
- නිදසුනක් ලෙස, ඔබට වෙනත් ප්රොෆයිල සමග සංවාදයක් ආරම්භ කිරීමට හෝ ඒවා මිතුරෙකු ලෙස එක් කිරීමට හැකි ය.
- ඔබ යමකුගේ ප්රොෆයිලයක් අවහිර කරන විට, එමගින් එම තැනැත්තාගේ අනෙකුත් ප්රොෆයිලවලින් ඔබ සමග අන්යෝන්යව කටයුතු කළ හැකි ඇතැම් මාර්ග සීමා කරනු ඇත.
ඔබ අන්වර්ථ නාම එකකට වඩා ඇති අයෙකු අවහිර කළ විට
ඔවුන්ගේ අන්වර්ථ නාමවලින් එකක් අවහිර කිරීමෙන් එම අන්වර්ථ නාමය පමණක් අවහිර වේ. එය අන්වර්ථ නාමයට සම්බන්ධ ප්රධාන ප්රොෆයිලය හෝ එම ප්රධාන ප්රොෆයිලට සම්බන්ධ අනෙකුත් අන්වර්ථ නාම අවහිර නොකරයි. මෙයින් අදහස් කරන්නේ ඔබට තවමත් මෙම අනෙකුත් අන්වර්ථ නාමවලින් හෝ ඒවාට සම්බන්ධ ප්රධාන ප්රොෆයිලෙන් අන්තර්ගතය දැකිය හැකි බවයි.
මේ කරුණු සිහි තබා ගන්න
- ඔබ ප්රොෆයිලයක් අවහිර කර අනතුරුව එහි අවහිරය ඉවත් කළහොත්, ඔබට එම ප්රොෆයිලය වෙත නව මිතුරු ඉල්ලීමක් යැවීමට සිදු වනු ඇත. ඔබ පිටුවක් අවහිර කර අනතුරුව එහි අවහිරය ඉවත් කළහොත්, ඔබට නැවතත් එම පිටුව අනුගමනය කිරීමට සිදු වනු ඇත.
- ඔබ ප්රොෆයිල, පිටු සහ අන්වර්ථ නාම අවහිර කළ විට ඒ බව ඒවාට දැනුම් දෙනු නොලැබේ.
Other ways to get help
Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time
