د چا د Facebook پروفایل، پاڼه یا تخلص بند کړئ

لينک کاپي کړئ
د انډرويډ اپلیکیشن مرسته
کمپيوټري مرسته
د آی‌ ېیډ اېپلیکېشن مرسته
دآيفون اېپليکېشن مرسته
د مبایل براوزر مرسته
د فیسبوک لایټ اپلیکیشن مرسته
کله چې تاسو یو پروفایل یا پاڼه بلاک کړئ، نو ځینې کړنې به محدودې شي، لکه د یو بل د مهال ویش، پوسټونو، تبصرو یا پیغامونو سره تعامل کول. په دې کې هغه اپلېکېشنونه، لوبې یا ګروپونه شامل نه دي چې تاسو دواړه په کې برخه اخلئ. که چېرې تاسو اوس مهال د هغه پروفایل یا پاڼې سره وصل یاست، نو د هغې بلاک کول به هغه له ملګرتیا څخه لرې، ان لایک او څارل به یې پای ته ورسوي.
کله چې تاسو یو مستعار نوم په Facebook ګروپ کې بلاک کړئ، نو د هغه مستعار نوم توان به د ستاسو د ګروپ له منځپانګې سره د تعامل په برخه کې محدود شي.
که چېرې تاسو د فېسبوک اضافي پروفایلونه لرئ، نو تاسو باید د هر پروفایل څخه په جلا توګه بلاک کول تنظیم کړئ.
تاسو کولی شئ د پروفایل یا پاڼې د ان بلاک کولو په اړه نور زده کړئ.

پر یو پروفایل یا پاڼه بنديز ولګوئ

په Facebook کې د يو چا د بلاک کولو لپاره:
  1. د دوی پروفایل یا پاڼې ته لاړ شئ.
  2. پر اختیارونو (یا نور) کلیک وکړئ.
  3. په بلاک کلیک وکړئ، بیا د بلاک کولو د تایید لپاره په تایید کلیک وکړئ.
تاسو کولی شئ چې یو څوک د تنظیماتو او محرمیت > تنظيمات > بلاک کړئ او د دوی د نوم د ليکلو سره بلاک کرئ
یادونه: د بلاک کولو انتخاب نور په مستقیم ډول په فیډ کې د پوسټ له مېنیو څخه د لاسرسي وړ نه دی. تاسو اوس هم کولی شئ یو څوک د دوی د پروفایل یا د خپلو تنظیماتو له لارې بلاک کړئ.
تاسو کولای شئ یو پروفایل یا پاڼه هم د بلاک د ترتیباتو له لارې بند کړئ.
  1. د خپل Facebook په پورتنۍ ښۍ خوا کې د خپل پروفایل پر عکس کلیک وکړئ.
  2. Select Settings & privacy, then click Settings.
  3. په مینو کې، د لیدونکي او لید لاندې پر بلاک کلیک وکړئ.
  4. د پروفایلونو او پاڼې بلاک کړئ په برخه کې، پرایډیټ کړئ کلیک وکړئ.
  5. پرد بلاک په لیست کې یې اضافه کړئکیک وکړئ.
  6. د هغه پروفایل یا پانې نوم ولیکئ چې تاسو یې بلاک کول غواړئ.
  7. د هغوی د نوم ترڅنګ پر بندول کلیک وکړئ.
  8. پرتایید کړئکلیک وکړئ.
یادونه: که تاسو د هغه پروفایل په موندلو کې ستونزه لرئ چې غواړئ بلاک يې کړئ، نو کولای شئ د هغه برېښنالیک څخه ګټه واخلئ چې د Facebook پروفایل سره تړلی وي.

په Facebook ګروپ کې یو مستعار نوم بلاک کړئ

  1. د مستعار نوم له خوا لیکل شوې يو پوسټ يا تبصره ومومئ چې تاسو غواړئ بلاک یې کړئ.
  2. په مستعار نوم یا د د مستعار نوم پر پروفایل انځور باندې کلیک وکړئ.
  3. د مستعار نوم د ګروپ د پروفایل پاڼې ترڅنګ په اختیارات باندې کلیک وکړئ.
  4. په بلاک[مستعار نوم] باندې کلیک وکړئ، بیا د بلاک کولو د تایید لپاره په بلاک باندې کلیک وکړئ.
    • یادونه: د ګروپ دننه د یو تخلص بلاک کول یوازې هماغه تخلص بندوي، او هغه اصلي پروفایل نشي بلاک کولې چې له دغه تخلص سره تړلی وي.

څه پیښیږي کله چې تاسو یو پروفایل یا پاڼه بلاک کړئ

کله چې تاسو یو پروفایل یا پاڼه بلاک کړئ، نو هغه پروفایل یا پاڼه به ونه شي کولی چې:
  • خپل پوسټونه وګوري.
  • تاسو په پوسټونو، تبصرو یا عکسونو کې ټګ کوي.
  • تاسو ته په پیښو یا ګروپونو کې د ګډون بلنه درکړي.
  • له تاسو سره خبرې اترې پیل کړي.
  • تاسو د ملګري په توګه اضافه کوي.

کله چې زه په یوه ګروپ کې یو تخلص بلاک کړم، نو څه پېښېږي؟

کله چې تاسو په یوه ګروپ کې یو تخلص بلاک کړئ، نو هغه تخلص به دا کارونه ونه‌شي کولای:
  • په ګروپ کې په پوسټونو یا تبصرو کې تاسو ټګ نه‌شي کولای.
  • په ګروپ کې له ستاسو د منځپانګې سره تعامل نه‌شي کولای.
په ځینو مواردو کې، هغوی لا هم کولای شي ستاسو منځپانګه وویني. کله چې تاسو په یوه ګروپ کې یو تخلص بلاک کړئ، نو تاسو به نور د هغه تخلص پوسټونه یا تبصرې په هغه ګروپ کې ونه‌ وینئ. تاسو لا هم کېدای شي د هغه تخلص منځپانګه په نورو ګروپونو کې ووینئ.

لاندې نور شیان هغه وخت په پام کې ونیسئ، کله چې تاسو پروفایل بلاکوئ

دا په یاد ولرئ چې د یو چا بلاک کول ممکن د ټولو اړیکو یا تعاملاتو (بېلګه: په اپلیکېشنونو یا ګروپونو کې) مخه ونه نیسي. د هغه څه چې تاسو یې لیدلی شئ کله چې تاسو د یو چا پروفایل بند کړئپه اړه نور معلومات ترلاسه کړئ.

کله چې تاسو یو داسې څوک بلاک کړئ چې له یو څخه ډیر پروفایلونه لري نو

  • د دوی د یو پروفایل بلاک کول یوازې همغه پروفایل بلاک کوي. دا د دوی نور پروفایلونه نه بلاکوي. د دې مانا دا ده چې تاسو ممکن لاهم د دوی د نورو پروفایلونو سره اړیکه ونیسئ.
    • د مثال په توګه، تاسو کولی شئ چې د دې نورو پروفایلونو سره خبرې اترې پیل کړئ یا دوی د ملګري په توګه اضافه کړئ.
  • کله چې تاسو د یو چا پروفایل بلاک کړئ، نو دا به ځینې هغه لارې محدودې کړي د کومو په وسیله چې دوی کولی شي له تاسو سره د خپلو نورو پروفایلونو سره اړیکه ونیسي.

کله چې تاسو یو څوک بلاک کړئ چې له یو څخه زیات تخلصونه ولري

یوه د هغوی له تخلصونو څخه بلاک کول یوازې هماغه تخلص بلاک کوي. دا د هغه اصلي پروفایل نه بلاک کوي چې له تخلص سره تړلی وي، او نه هم هغه نور تخلصونه بلاک کوي چې له هماغه اصلي پروفایل سره تړلي وي. یعنې دا چې تاسو لا هم کېدای شي د هغو نورو تخلصونو یا د هغوی له اصلي پروفایل څخه منځپانګه ووینئ.

دا شيان په ياد ولرئ

  • که چېرې تاسو یو پروفایل بلاک کړئ او وروسته یې بیرته له بلاک څخه وباسئ، نو تاسو باید د هغه پروفایل ته د نوې ملګرتیا غوښتنه ور واستوئ. که چېرې تاسو یوه پاڼه بلاک کړئ او بیا یې ان بلاک کړئ، نو تاسو به اړتیا ولرئ چې هغه پاڼه بیا وڅارئ.
  • پروفایلونه، پاڼې او تخلصونه به خبر نه شي کله چې تاسو هغوی بلاک کړئ.

هو
نه

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time