Iemands Facebook-profiel, -pagina of -bijnaam blokkeren

Link kopiëren
Help voor Android-app
Hulp voor computers
Help voor iPad-app
Help voor iPhone-app
Hulp bij mobiele browser
Hulp bij Facebook Lite-app
Als je een profiel of pagina blokkeert, worden bepaalde acties beperkt, zoals interactie met elkaars tijdlijn, berichten, opmerkingen of chatberichten. Dit omvat geen apps, games of groepen die jullie beide gebruiken of waarvan jullie beide lid zijn. Als je momenteel bent verbonden met dat profiel of die pagina, wordt het profiel of de pagina verwijderd als vriend, niet meer leuk gevonden en niet meer gevolgd als je het profiel of de pagina blokkeert.
Als je een bijnaam in een Facebook-groep blokkeert, beperk je de mogelijkheden van die bijnaam om interactie te hebben met je groepscontent.
Als je meerdere Facebook-profielen hebt, moet je blokkeren voor elk afzonderlijk profiel beheren.
Je vindt hier meer informatie over hoe je een profiel of pagina kunt deblokkeren.

Een profiel of pagina blokkeren

Iemand blokkeren op Facebook:
  1. Ga naar het profiel of de pagina.
  2. Klik op Opties (of Meer).
  3. Klik op Blokkeren en bevestig vervolgens dat je diegene wilt blokkeren door op Bevestigen te klikken.
Je kunt iemand ook blokkeren door naar Instellingen en privacy > Instellingen > Blokkeren te gaan en de naam van die persoon in te voeren.
Opmerking: de optie Blokkeren is niet meer rechtstreeks beschikbaar vanuit het berichtmenu in het overzicht. Je kunt iemand nog steeds blokkeren via het profiel van diegene of via je instellingen.
Je kunt een profiel of pagina ook blokkeren door naar je instellingen voor blokkeren te gaan:
  1. Klik rechtsboven op Facebook op je profielfoto.
  2. Selecteer Instellingen en privacy en klik vervolgens op Instellingen.
  3. Klik in het menu op Blokkeren onder Doelgroep en zichtbaarheid.
  4. Klik in het gedeelte Profielen en pagina's blokkeren op Bewerken.
  5. Klik op Toevoegen aan blokkeerlijst.
  6. Typ de naam van het profiel dat of de pagina die je wilt blokkeren.
  7. Klik naast de naam op Blokkeren.
  8. Klik op Bevestigen.
Opmerking: als je het profiel dat je wilt blokkeren niet kunt vinden, kun je proberen een e-mailadres te gebruiken dat is gekoppeld aan het Facebook-profiel.

Een bijnaam blokkeren in een Facebook-groep

  1. Zoek een bericht of opmerking van de bijnaam die je wilt blokkeren.
  2. Klik op de bijnaam of de profielfoto van de bijnaam.
  3. Klik naast de bijnaam op de pagina van het groepsprofiel op Opties.
  4. Klik op [Bijnaam] blokkeren en bevestig vervolgens dat je diegene wilt blokkeren door op Blokkeren te klikken.
    • Opmerking: als je een bijnaam in een groep blokkeert, wordt alleen die bijnaam geblokkeerd. Het hoofdprofiel dat is gekoppeld aan die bijnaam wordt niet geblokkeerd.

Wat gebeurt er als ik een profiel of pagina blokkeer?

Als je een profiel of pagina blokkeert, kan dat profiel of die pagina het volgende niet doen:
  • Je berichten bekijken.
  • Je taggen in berichten, opmerkingen of foto's.
  • Je uitnodigen voor evenementen of groepen.
  • Een gesprek met je beginnen.
  • Je toevoegen als vriend.

Wat gebeurt er als ik een bijnaam blokkeer in een groep?

Als je een bijnaam in een groep blokkeert, kan die bijnaam het volgende niet doen:
  • Je taggen in berichten of opmerkingen in de groep.
  • Interactie hebben met je content in de groep.
In sommige gevallen kan de bijnaam je content nog steeds zien. Als je een bijnaam in een groep blokkeert, zie je geen berichten of opmerkingen van de bijnaam in die groep. Je kunt nog steeds content van die bijnaam zien in andere groepen.

Andere dingen om te overwegen als je een profiel blokkeert

Onthoud dat wanneer je iemand blokkeert, dit wellicht niet alle communicatie of interacties voorkomt (zoals in apps of groepen). Meer informatie over wat je kunt zien als je iemands profiel blokkeert.

Als je iemand blokkeert die meer dan één profiel heeft

  • Als je een van de profielen van deze persoon blokkeert, blokkeer je alleen dat profiel. De andere profielen van deze persoon worden niet geblokkeerd. Dit betekent dat je nog steeds interactie kunt hebben met de andere profielen van deze persoon.
    • Je kunt bijvoorbeeld een gesprek beginnen met die andere profielen, of deze toevoegen als vriend.
  • Als je iemands profiel blokkeert, kan dit bepaalde manieren beperken waarop diegene interactie met je kan hebben via die profielen.

Als je iemand blokkeert die meer dan één bijnaam heeft

Als je een van de bijnamen blokkeert, wordt alleen die bijnaam geblokkeerd. Het hoofdprofiel dat is gekoppeld aan de bijnaam en de andere bijnamen die zijn gekoppeld aan dat hoofdprofiel worden niet geblokkeerd. Dit betekent dat je mogelijk nog steeds content ziet van deze andere bijnamen of het hoofdprofiel dat daaraan is gekoppeld.

Onthoud het volgende

  • Als je een profiel blokkeert en vervolgens deblokkeert, moet je het profiel een nieuw vriendschapsverzoek sturen. Als je een pagina blokkeert en deze vervolgens deblokkeert, moet je de pagina opnieuw volgen.
  • Profielen, pagina's en bijnamen ontvangen geen melding als je ze blokkeert.

Ja
Nee

Andere manieren om hulp te krijgen

Chatten met de Meta AI-supportassistent
Los problemen op, voer wijzigingen door en krijg support in realtime