Blokkere andres profiler, sider eller kallenavn på Facebook

Kopier lenke
Hjelp for Android-app
Hjelpesider for datamaskin
Hjelp for iPad-app
Hjelp for iPhone-app
Hjelpesider for nettleser på mobil
Hjelp for Facebook Lite-app
Når du blokkerer en profil eller side, begrenses enkelte handlinger, for eksempel samhandling med hverandres tidslinjer, innlegg, kommentarer eller meldinger. Dette inkluderer ikke apper, spill eller grupper dere begge deltar i. Hvis du er forbundet med den aktuelle profilen eller siden når du blokkerer den, fjernes den som venn, og du slutter å like og følge den.
Når du blokkerer et kallenavn i en Facebook-gruppe, begrenses kallenavnets mulighet til å samhandle med gruppeinnholdet ditt.
Hvis du har flere Facebook-profiler, må du administrere blokkering separat på hver av profilene.
Du kan finne ut mer om hvordan du fjerner blokkeringen av en profil eller side.

Blokkere en profil eller side

Slik blokkerer du noen på Facebook:
  1. GÃ¥ til profilen eller siden hens.
  2. Klikk på Alternativer (eller Mer).
  3. Klikk på Blokker, og bekreft deretter blokkeringen ved å klikke på Bekreft.
Du kan også blokkere noen ved å gå til Innstillinger og personvern > Innstillinger > Blokkering og skrive inn det aktuelle navnet.
Merk: Blokkeringsalternativet er ikke lenger tilgjengelig direkte på innleggsmenyen i feeden. Du kan fremdeles blokkere en person via profilen hens eller innstillingene dine.
Du kan også blokkere en profil eller side i blokkeringsinnstillingene dine:
  1. Klikk på profilbildet ditt øverst til høyre på Facebook.
  2. Velg Innstillinger og personvern, og klikk deretter på Innstillinger.
  3. På menyen klikker du på Blokkering under Publikum og synlighet.
  4. I delen Blokker profiler og sider klikker du på Rediger.
  5. Klikk på Legg til i blokkeringsliste.
  6. Skriv inn navnet på profilen eller siden du vil blokkere.
  7. Klikk på Blokker ved siden av navnet.
  8. Klikk på Bekreft.
Merk: Hvis du ikke finner profilen du vil blokkere, kan du prøve å bruke en e-postadresse som er tilknyttet Facebook-profilen.

Blokkere et kallenavn i en Facebook-gruppe

  1. Finn et innlegg eller en kommentar fra kallenavnet du vil blokkere.
  2. Klikk på kallenavnet eller kallenavnets profilbilde.
  3. Klikk på Alternativer ved siden av kallenavnet på gruppeprofilsiden.
  4. Klikk på Blokker [kallenavn], og bekreft deretter blokkeringen ved å klikke på Blokker.
    • Merk: NÃ¥r du blokkerer et kallenavn i en gruppe, er det bare kallenavnet som blir blokkert, ikke hovedprofilen som er tilknyttet kallenavnet.

Hva skjer når jeg blokkerer en profil eller side?

NÃ¥r du blokkerer en profil eller side, kan ikke profilen eller siden
  • se innleggene dine
  • tagge deg i innlegg, kommentarer eller bilder
  • invitere deg til arrangementer eller grupper
  • starte en samtale med deg
  • legge deg til som venn

Hva skjer når jeg blokkerer et kallenavn i en gruppe?

NÃ¥r du blokkerer et kallenavn i en gruppe, kan ikke kallenavnet
  • tagge deg i innlegg eller kommentarer i gruppen
  • samhandle med innholdet ditt i gruppen
I noen tilfeller kan hen fortsatt se innholdet ditt. NÃ¥r du blokkerer et kallenavn i en gruppe, ser du ikke innlegg eller kommentarer fra kallenavnet i den gruppen. Du kan fortsatt se innhold fra kallenavnet i andre grupper.

Andre ting du bør overveie når du blokkerer en profil

  • Hvis du ikke vil fjerne en profil som venn, men du vil se færre innlegg fra profilen pÃ¥ Facebook, kan du ta en pause fra profilen.
  • Profilen du har blokkert, kan ikke
    • starte en samtale med deg
    • legge deg til som venn
  • Hvis du blokkerer en profil pÃ¥ mer enn én av profilene dine, kan det hende at personen du blokkerer, kan finne ut at du eier alle disse profilene.
Vær oppmerksom på at blokkering ikke nødvendigvis forhindrer alle typer kontakt eller samhandlinger (for eksempel i apper eller grupper). Finn ut mer om hva du kan se når du blokkerer en profil.

Når du blokkerer noen som har mer enn én profil

  • NÃ¥r du blokkerer en profil, blokkeres bare denne ene profilen. Andre profiler blokkeres ikke. Det betyr at du fremdeles kan samhandle med de andre profilene hens.
    • Du kan for eksempel starte en samtale med disse andre profilene eller legge dem til som venn.
  • NÃ¥r du blokkerer noens profil, begrenses hens muligheter til Ã¥ samhandle med deg med de andre profilene sine.

NÃ¥r du blokkerer noen som har mer enn ett kallenavn

Hvis du blokkerer et kallenavn, blokkeres bare det ene kallenavnet. Hovedprofilen som er tilknyttet kallenavnet, blokkeres ikke, og heller ikke de andre kallenavnene som er tilknyttet hovedprofilen. Dette betyr at du fortsatt kan se innhold fra disse andre kallenavnene eller hovedprofilen som er tilknyttet dem.

Husk dette

  • Hvis du blokkerer en profil og deretter fjerner blokkeringen, mÃ¥ du sende en ny venneforespørsel til profilen. Hvis du blokkerer en side og deretter fjerner blokkeringen, mÃ¥ du følge siden pÃ¥ nytt.
  • Profiler, sider og kallenavn blir ikke varslet nÃ¥r du blokkerer dem.

Ja
Nei

Andre måter å få hjelp på

Chat med Meta AI-støtteassistenten
Løs problemer, gjør endringer og få støtte i sanntid