Извези копија од твоите информации на Facebook

Копирај го линкот
Помош за Android апликација
Помош за компјутерот
Помош за апликацијата на iPad
Помош за апликацијата на iPhone
Помош за мобилен прелистувач
Постепено ги ажурираме луѓето на Сметките на Meta. Може да го видите Центарот за сметки или поставките за сметката на Meta како место за управување со поставките за вашата сметка.
Ако имаш други профили на Facebook, може да извезеш копија од твоите информации на Facebook за секој твој профил. До одредени информации собрани од твоите дополнителни профили, вклучувајќи ги и информациите за реклами, може да се пристапи само преку извезување на твоите информации на Facebook за твојот главен профил, а тоа е првиот профил што го создаваш кога се регистрираш на Facebook.
You can access Export your information in Meta Account settings.
Може да извезеш копија од твоите информации на надворешна услуга или да ја извезеш на твојот уред. Достапните информации вклучуваат содржина и информации што ги имаш споделено, твојата активност и информации што ги собираме. Уредите и надворешните услуги поддржуваат различни видови информации за извоз. Дознај повеќе за категориите на информации што може да ги извезеш.
За да ги извезеш твоите информации на уред, ти треба доволно простор за складирање. Видовите информации и квалитетот на медиумска содржина што ќе ги избереш можат да ја зголемат или намалат големината на твоите датотеки.
На пример, видеата со висок квалитет ги прават датотеките поголеми, додека извозот на еден вид информации ги прави помали.
Провери го достапниот капацитет на просторот за складирање за да одлучиш дали сакаш да извезеш на уред или на надворешна услуга.

Извези ги твоите информации од Facebook од поставките на сметката на Meta на уред

  1. Кликни на сликата на профилот горе десно, а потоа кликни на Поставки и приватност.
  2. Кликни Поставки.
  3. КликниЦентар за сметки, потоа кликни Вашите информации и дозволи.
  4. Кликни Извези ги твоите информации.
  5. Кликни Создај извоз.
  6. Избери го профилот од којшто сакаш да извезеш информации.
  7. Избери Извези на уред.
  8. Оттука, може да избереш специфични информации за извоз, да избереш временски опсег, формат, е-пошта за известување и квалитет на медиумската содржина.
  9. Откако ќе го приспособиш твојот извоз, кликни Започни извоз.

Извези ги твоите информации од Facebook од поставките на сметката на Meta во надворешна услуга

  1. Кликни на сликата на профилот горе десно, а потоа кликни на Поставки и приватност.
  2. Кликни Поставки.
  3. КликниЦентар за сметки, потоа кликни Вашите информации и дозволи.
  4. Кликни Извези ги твоите информации.
  5. Кликни Создај извоз.
  6. Избери го профилот од којшто сакаш да извезеш информации.
  7. Кликни Следно.
  8. Избери Извези на надворешна услуга.
  9. Избери надворешна услуга за да ги извезеш твоите информации и кликни Следно.
  10. Избери колку често сакаш да извезуваш и кликни Следно.
  11. Кликни Поврзи. Ќе треба да се поврзеш со надворешната услуга што ја избра.
  12. Можеби ќе треба да ја внесеш лозинката за профилот што го имаш избрано и да кликнеш Следно.
  13. Оттука, може да го прилагодиш твојот извоз, да ја избереш твојата е-пошта за известување и формат.
  14. Откако ќе го приспособиш твојот извоз, кликни Започни извоз.
Кога твојот извоз ќе биде готов, ќе имаш 4 дена да ги извезеш твоите информации во делот Достапни преземања во алатката Извези ги твоите информации во поставките за сметката на Meta. Може исто така да го избришеш твојот извоз или да ги видиш минатите барања за датотеки во делот Претходно барање.
Извезувањето на твоите датотеки е заштитено со лозинка до која само ти имаш пристап.
Доколку имаш побарано твоите информации да бидат извезени на уред, ќе добиеш известување по е-пошта и известување на Facebook дека извезувањето е завршено.
Напомена: Може во секое време да ги прегледуваш Кратенките за приватност за да дознаеш повеќе за начините на контрола на информациите и приватноста на Facebook.
Зошто можеби нема да може да ги извезеш твоите информации
Можеби нема да може да извезеш информации од некои од твоите профили поради следниве причини:
  1. Деактивирано: Го имаш деактивирано овој профил. Може да го реактивираш профилот за да ги извезеш информациите.
  2. Закажано за бришење: Имаш побарано да се избрише овој профил. Може да го откажеш бришењето за да ги извезеш твоите информации.
Која е разликата помеѓу HTML или JSON копија на твоите информации?
When you request a copy of your information on Facebook, you can choose to receive it in an HTML or JSON format:
HTML: An easy to view format of your information on Facebook. You'll receive a ZIP file that, once opened and extracted, will contain an HTML file named index that you can open like a web page on your web browser. The ZIP file will contain folders with files, including any images and videos you've requested.
JSON: A machine readable format of your information that could allow you to transfer your information more easily when uploading it to another service.
Какви мерки се воведени за да се загарантира дека друг нема да може да преземе копија од твоите информации?
We have a number of security measures in place to help keep your account secure and protect your information on Facebook. Before you can begin exporting a copy of your information, we'll first ask you to enter your password. We may also ask you to complete additional verification steps before allowing your export to begin. To help protect your account, your export request will expire after a few days, and you can always request a new one.
Our security systems are always running to help mitigate threats before they reach you and your friends on Facebook, and we offer tools like Security Checkup and two-factor authentication as additional ways to improve the security of your account. Learn more about keeping your account secure.
Note: Keep in mind that your information request may contain private information. You should keep it secure and take precautions when storing or sending it, or uploading it to another service. You can always select specific sections when requesting a copy of your information.
Како може да ги побараш твоите лични информации зачувани од Facebook ако немаш активна сметка на Facebook?
If you deactivated your profile:
If you previously had a Facebook profile that is currently deactivated, you can reactivate your profile by logging back into Facebook or by using your Facebook profile to log in elsewhere.
After re-activating your profile, you can access your information through your profile or by using the Export Your Information tool.
If you deleted your profile or have never signed up for one:
If you deleted your Facebook profile, you will not be able to access your profile information. Some information you shared may still appear on other people's Facebook profiles. For example, if you sent someone a message, they may still have their copy of the message similar to an email.
If you don't have a Facebook profile but believe Facebook may have information about you, you can contact us to request a copy of your information.

Да
Не

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time