„Facebook“ profilio, puslapio arba slapyvardžio blokavimas
Kopijuoti nuorodą
„Android“ programos pagalba
Kompiuterio pagalba
„iPad“ programos pagalba
„iPhone“ programos pagalba
Naršyklės mobiliesiems žinynas
„Facebook Lite“ programos pagalbos centras
„Android“ programos pagalba
Kompiuterio pagalba
„iPad“ programos pagalba
„iPhone“ programos pagalba
Naršyklės mobiliesiems žinynas
„Facebook Lite“ programos pagalbos centras
Kai užblokuosite profilį arba puslapį, bus apriboti tam tikri veiksmai, pvz., galimybė atlikti veiksmus su vienas kito laiko juostomis, įrašais, komentarais ar žinutėmis. Tai neapima programų, žaidimų ar grupių, kuriose dalyvaujate abu. Jei šiuo metu esate susieti su tuo profiliu ar puslapiu, užblokavus jis bus pašalintas iš draugų, bus atšauktas jo mygtuko „Patinka“ spustelėjimas ir jūs jo nebestebėsite.
Užblokavus slapyvardį „Facebook“ grupėje, to slapyvardžio galimybė atlikti veiksmus, susijusius su jūsų grupės turiniu, bus apribota.
Jeigu turite papildomų „Facebook“ profilių, turėsite valdyti blokavimą kiekviename profilyje atskirai.
Galite sužinoti daugiau apie tai, kaip atblokuoti profilį ar puslapį.
Profilio arba puslapio blokavimas
Norėdami ką nors užblokuoti sistemoje „Facebook“, atlikite toliau nurodytus veiksmus.
- Eikite į profilį arba puslapį.
- Spustelėkite
Parinktys (arba Daugiau).
- Spustelėkite Blokuoti ir patvirtinkite savo ketinimą užblokuoti asmenį spustelėdami Patvirtinti.
Užblokuoti asmenį taip pat galite apsilankę skiltyje Nustatymai ir privatumas > Nustatymai > Blokavimas ir įvedę jo vardą.
Pastaba. Parinktis „Blokuoti“ nebepasiekiama tiesiogiai iš įrašo meniu sklaidos kanale. Vis tiek galite užblokuoti asmenį jo profilyje arba savo nustatymuose.
Taip pat galite užblokuoti profilį arba puslapį naudodami savo blokavimo nustatymus.
- Viršutiniame dešiniajame „Facebook“ kampe spustelėkite savo profilio nuotrauką.
-
Pasirinkite
Nustatymai ir privatumas, tada spustelėkite
Nustatymai.
- Meniu skiltyje Auditorija ir matomumas spustelėkite Blokavimas.
- Skiltyje Profilių ir puslapių blokavimas spustelėkite Redaguoti.
- Spustelėkite „Pridėti prie blokuojamųjų sąrašo“.
- Įveskite norimo užblokuoti profilio vardą ar puslapio pavadinimą.
- Šalia vardo spustelėkite „Blokuoti“.
- Spustelėkite Patvirtinti.
Pastaba. Jei nepavyksta rasti profilio, kurį norite užblokuoti, pabandykite atlikti paiešką pagal el. pašto adresą, susietą su „Facebook“ profiliu.
Slapyvardžio blokavimas „Facebook“ grupėje
- Raskite slapyvardžio, kurį norite užblokuoti, įrašą ar komentarą.
- Spustelėkite slapyvardį arba slapyvardžio profilio nuotrauką.
- Šalia slapyvardžio jo grupės profilio puslapyje spustelėkite
Parinktys.
- Spustelėkite Blokuoti [vardas] ir patvirtinkite savo ketinimą užblokuoti asmenį spustelėdami Blokuoti.
- Pastaba. Užblokavus slapyvardį grupėje, užblokuojamas tik tas slapyvardis, bet ne su juo susijęs pagrindinis profilis.
Kas nutinka, kai užblokuojate profilį ar puslapį
Kai užblokuosite profilį arba puslapį, tas profilis arba puslapis nebegalės:
- Matyti jūsų įrašų.
- Žymėti jūsų įrašuose, komentaruose ar nuotraukose.
- Pakviesti jūsų į renginius ir grupes.
- Pradėti su jumis pokalbio.
- Pridėti jus kaip draugą.
Kas nutiks, kai grupėje užblokuosiu slapyvardį?
Kai grupėje užblokuosite slapyvardį, tas slapyvardis nebegalės:
- žymėti jūsų grupės įrašuose ar komentaruose;
- reaguoti į jūsų turinį grupėje.
Kai kuriais atvejais jis vis tiek galės matyti jūsų turinį. Grupėje užblokavę slapyvardį, jūs nematysite jokių šio slapyvardžio įrašų ar komentarų toje grupėje. Vis dėlto galėsite matyti to slapyvardžio turinį kitose grupėse.
Į ką dar atsižvelgti blokuojant profilį
- Jei nenorite pašalinti profilio iš draugų, bet norite matyti mažiau šio profilio įrašų sistemoje „Facebook“, galite padaryti pertrauką ir pailsėti nuo šio profilio turinio.
- Jūsų užblokuotas profilis nebegalės:
- Pradėti su jumis pokalbio.
- Pridėti jus kaip draugą.
- Jei užblokuosite profilį iš daugiau kaip vieno savo profilių, žmogus, kurį užblokavote, galės suprasti, kad visi šie profiliai priklauso jums.
Nepamirškite, kad ką nors užblokavę, galbūt negalėsite visiškai išvengti bendravimo ar sąveikų (pvz., programose arba grupėse). Sužinokite daugiau apie tai, ką matysite, užblokavę kieno nors profilį.
Kai blokuojate ką nors, kas turi daugiau negu vieną profilį
- Blokuodami vieną iš jų profilių, blokuojate tik tą profilį. Taip neužblokuojami kiti jų profiliai. Tai reiškia, kad galbūt vis tiek sąveikausite su kitais jų profiliais.
- Pavyzdžiui, galite pradėti pokalbį su tais kitais profiliais arba pridėti juos kaip draugą.
- Kai užblokuojate profilį, apribojate kai kurias to naudotojo galimybes su jumis bendrauti iš savo kitų profilių.
Kai blokuojate ką nors, kas turi daugiau negu vieną slapyvardį
Blokuodami vieną iš to asmens slapyvardžių, blokuojate tik tą slapyvardį. Pagrindinis su tuo slapyvardžiu susietas profilis arba kiti slapyvardžiai, susieti su tuo pagrindiniu profiliu, nebus užblokuoti. Tai reiškia, kad vis dar galite matyti šių kitų slapyvardžių arba su jais susijusio pagrindinio profilio skelbiamą turinį.
Atminkite
- Jei užblokuosite profilį, o vėliau jį atblokuosite, turėsite nusiųsti šiam profiliui naują kvietimą draugauti. Jei užblokuosite puslapį, o vėliau jį atblokuosite, turėsite vėl pradėti jį stebėti.
- Profiliams, puslapiams ir slapyvardžiams nebus pranešama, kai juos užblokuojate.
Susiję straipsniai
Susiję straipsniai
Kiti pagalbos gavimo būdai
Kalbėkitės su „Meta AI“ palaikymo padėjėju
Realiuoju laiku spręskite problemas, atlikite pakeitimus ir gaukite pagalbos
