ვინმეს Facebook პროფილის, გვერდის ან მეტსახელის დაბლოკვა
ბმულის კოპირება
დახმარება Android აპთან დაკავშირებით
დახმარება კომპიუტერთან დაკავშირებით
დახმარება iPad-ის აპთან დაკავშირებით
დახმარება iPhone-ის აპთან დაკავშირებით
მობილური ბრაუზერის დახმარება
Facebook Lite აპის დახმარება
დახმარება Android აპთან დაკავშირებით
დახმარება კომპიუტერთან დაკავშირებით
დახმარება iPad-ის აპთან დაკავშირებით
დახმარება iPhone-ის აპთან დაკავშირებით
მობილური ბრაუზერის დახმარება
Facebook Lite აპის დახმარება
როცა დაბლოკავთ პროფილს ან გვერდს, შეგეზღუდებათ გარკვეული მოქმედებები, როგორიცაა ერთმანეთის ქრონიკებთან, პოსტებთან, კომენტარებსა და შეტყობინებებთან ურთიერთქმედებაა. ეს არ მოიცავს აპებს, თამაშებს ან ჯგუფებს, რომლებშიც ორივე მონაწილეობთ. თუ ამჟამად დაკავშირებული ხართ ამ პროფილთან ან გვერდთან, მისი დაბლოკვა გამოიწვევს მეგობრობის, მოწონებისა და გამოწერის გაუქმებას.
მას შემდეგ, რაც Facebook ჯგუფში დაბლოკავთ მეტსახელს, ამ მეტსახელის მქონე პირის შესაძლებლობა, ჰქონდეს ურთიერთქმედება თქვენს შიგთავსთან ჯგუფში, შეიზღუდება.
თუ გაქვთ დამატებითი Facebook პროფილები, დაგჭირდებათ დაბლოკვის მართვა თქვენი თითოეული პროფილიდან ცალ-ცალკე.
შეგიძლიათ, მეტი შეიტყოთ პროფილის ან გვერდის განბლოკვის შესახებ.
პროფილის ან გვერდის დაბლოკვა
Facebook-ზე ვინმეს დასაბლოკად:
- გადადით მის პროფილზე ან გვერდზე.
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ
ვარიანტები (ან მეტი).
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ დაბლოკვა, შემდეგ კი დაადასტურეთ მათი დაბლოკვის სურვილი დადასტურებაზე დაწკაპუნებით.
ადამიანის დაბლოკვა შეგიძლიათ შემდეგი მოქმედებებით: გადადით პარამეტრები და კონფიდენციალურობა > პარამეტრები > დაბლოკვა და აკრიფეთ მისი სახელი.
შენიშვნა: დაბლოკვის ვარიანტი აღარ არის ხელმისაწვდომი პირდაპირ პოსტის მენიუში სიახლეების ზოლში. თქვენ კვლავ შეგიძლიათ ვინმეს დაბლოკვა მისი პროფილიდან ან თქვენი პარამეტრებიდან.
ასევე, შეგიძლიათ დაბლოკოთ პროფილი ან გვერდი დაბლოკვის პარამეტრებში გადასვლით:
- Facebook-ის ზედა მარჯვენა მხარეს დააწკაპუნეთ თქვენს პროფილის სურათზე.
-
აირჩიეთ
პარამეტრები და კონფიდენციალურობა, შემდეგ კი დაწკაპუნებით აირჩიეთ
პარამეტრები.
- მენიუში დაწკაპუნებით აირჩიეთ დაბლოკვა სექციაში აუდიტორია და ხილვადობა.
- პროფილებისა და გვერდების დაბლოკვის სექციაში დაწკაპუნებით აირჩიეთ ჩასწორება.
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ დაბლოკილთა სიაში დამატება.
- აკრიფეთ იმ პროფილის ან გვერდის სახელი, რომლის დაბლოკვაც გსურთ.
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ დაბლოკვა მისი სახელის გასწვრივ.
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ დადასტურება.
შენიშვნა: თუ გიჭირთ პროფილის პოვნა, რომლის დაბლოკვაც გსურთ, შეგიძლიათ, სცადოთ Facebook პროფილთან დაკავშირებული ელფოსტის მისამართის გამოყენება.
Facebook ჯგუფში მეტსახელის დაბლოკვა
- იპოვეთ იმ მეტსახელის პოსტი ან კომენტარი, რომლის დაბლოკვაც გსურთ.
- დააწკაპუნეთ მეტსახელზე ან მეტსახელის პროფილის ფოტოზე.
- ჯგუფის პროფილის გვერდზე მეტსახელის გვერდით დაწკაპუნებით აირჩიეთ
ვარიანტები.
- დაწკაპუნებით აირჩიეთ [მეტსახელის] დაბლოკვა, შემდეგ კი დაადასტურეთ, რომ გსურთ მისი დაბლოკვა დაბლოკვაზე დაწკაპუნებით.
- შენიშვნა: ჯგუფში მეტსახელის დაბლოკვა მხოლოდ ამ მეტსახელს ბლოკავს და არა ამ მეტსახელთან დაკავშირებულ მთავარ პროფილს.
რა ხდება პროფილის ან გვერდის დაბლოკვის შემთხვევაში
როცა პროფილს ან გვერდს ბლოკავთ, აღნიშნული პროფილი ან გვერდი ვერ შეძლებს მითითებულს:
- თქვენი პოსტების ნახვა.
- თქვენი მონიშვნა პოსტებში, კომენტარებში ან ფოტოებზე.
- თქვენი მოწვევა ღონისძიებებზე ან ჯგუფებში.
- თქვენთან მიმოწერის დაწყება.
- თქვენი მეგობრად დამატება.
რა მოხდება, თუ ჯგუფში მეტსახელს დავბლოკავ?
როდესაც ჯგუფში მეტსახელს დაბლოკავთ, ეს მეტსახელი ვერ შეძლებს მითითებულს:
- თქვენი მონიშვნა ჯგუფში გამოქვეყნებულ პოსტებში ან კომენტარებში.
- ჰქონდეს ურთიერთქმედება თქვენს შიგთავსთან ჯგუფში.
ზოგ შემთხვევაში, მან, შესაძლოა, მაინც შეძლოს თქვენი შიგთავსის ნახვა. როდესაც ჯგუფში დაბლოკავთ მეტსახელს, თქვენ ვეღარ ნახავთ ამ მეტსახელით გამოქვეყნებულ ვერცერთ პოსტსა თუ კომენტარს მოცემულ ჯგუფში. შესაძლოა, კვლავ დაინახოთ ამ მეტსახელის მიერ გამოქვეყნებული შიგთავსი სხვა ჯგუფებში.
პროფილის დაბლოკვისას გასათვალისწინებელი სხვა საკითხები
- თუ არ გსურთ ვინმეს პროფილთან მეგობრობის გაუქმება, მაგრამ გსურთ, რომ ამ პროფილიდან Facebook-ზე ნაკლები პოსტი ნახოთ შეგიძლიათ ამ პროფილისგან შესვენება.
- დაბლოკილი პროფილი ვერ შეძლებს შემდეგს:
- თქვენთან მიმოწერის დაწყება.
- თქვენი მეგობრად დამატება.
- თუ ვინმეს პროფილს ერთზე მეტი პროფილიდან დაბლოკავთ, შესაძლოა, ის მიხვდეს, რომ ყველა ამ პროფილის მფლობელი თქვენ ხართ.
გახსოვდეთ, რომ ვინმეს დაბლოკვით, შესაძლოა, თავიდან ვერ აიცილოთ ყველა კომუნიკაცია ან ურთიერთქმედება (მაგ., აპებში ან ჯგუფებში). შეიტყვეთ ვრცლად რის ნახვას შეძლებთ ვინმეს პროფილის დაბლოკვის შემთხვევაში.
როდესაც ბლოკავთ ადამიანს, რომელსაც ერთზე მეტი პროფილი აქვს
- მისი რომელიმე პროფილის დაბლოკვის შემთხვევაში მხოლოდ ის ერთი პროფილი დაიბლოკება. ეს არ დაბლოკავს მის სხვა პროფილებს. ეს ნიშნავს, რომ შეგიძლიათ ისევ გქონდეთ კავშირი მათ სხვა პროფილებთან.
- მაგალითად, თქვენ შეგიძლიათ მიმოწერის დაწყება მათ სხვა პროფილებთან ან მათი მეგობრად დამატება.
- ვინმეს პროფილის დაბლოკვის შედეგად არ შეიზღუდება მათი მხრიდან თქვენთან ურთიერთქმედების ზოგიერთი შესაძლებლობა სხვა პროფილებიდან.
როდესაც ბლოკავთ ადამიანს, რომელსაც ერთზე მეტი მეტსახელი აქვს
მისი ერთ-ერთი მეტსახელის დაბლოკვა ბლოკავს მხოლოდ ამ კონკრეტულ მეტსახელს. ეს არ ბლოკავს ამ მეტსახელთან დაკავშირებულ მთავარ პროფილს ან სხვა მეტსახელებს, რომლებიც ამავე მთავარ პროფილთანაა დაკავშირებული. ეს ნიშნავს, რომ, შესაძლოა, კვლავ დაინახოთ შიგთავსი სხვა მეტსახელებიდან ან მათთან დაკავშირებული მთავარი პროფილიდან.
დაიმახსოვრეთ ეს ნიუანსები
- თუ პროფილს დაბლოკავთ და შემდეგ განბლოკავთ, ამ პროფილთან დამეგობრების თხოვნის გაგზავნა ხელახლა გახდება საჭირო. თუ დაბლოკავთ გვერდს და შემდეგ განბლოკავთ მას, დაგჭირდებათ მისი ხელახლა გამოწერა.
- პროფილები, გვერდები და მეტსახელები არ მიიღებს ცნობას მათი დაბლოკვის შესახებ.
დახმარების მიღების სხვა ხერხები
გაესაუბრეთ Meta AI-ს მხარდაჭერის თანაშემწეს
მოაგვარეთ პრობლემები, შეიტანეთ ცვლილებები და მიიღეთ მხარდაჭერა რეალურ დროში
