Blokiranje profila, stranice ili nadimka na Facebooku
Kopirajte vezu
Pomoć za aplikaciju Android
Pomoć za računalo
Pomoć za aplikaciju iPad
Pomoć za aplikaciju iPhone
Pomoć za preglednik za mobitel
Pomoć za aplikaciju Facebook Lite
Pomoć za aplikaciju Android
Pomoć za računalo
Pomoć za aplikaciju iPad
Pomoć za aplikaciju iPhone
Pomoć za preglednik za mobitel
Pomoć za aplikaciju Facebook Lite
Kada blokirate neki profil ili stranicu, neke će vam se radnje ograničiti, npr. međusobna interakcija na vremenskoj crti ili objavama ili u komentarima ili porukama. To se ne odnosi na aplikacije, igre ni grupe u kojima oboje sudjelujete. Ako ste trenutačno s tim profilom ili stranicom povezani, blokiranjem ćete prekinuti prijateljstvo, poništiti oznaku „sviđa mi se” i poništiti praćenje.
Nakon što blokirate nadimak u grupi na Facebooku, ograničit će se mogućnosti interakcije te osobe s vašim sadržajem u grupi.
Ako imate još profila na Facebooku, blokiranjem morate upravljati sa svakog profila zasebno.
Saznajte više o načinu na koji možete deblokirati neki profil ili stranicu.
Blokiranje profila ili stranice
Blokiranje druge osobe na Facebooku:
- Idite na profil ili stranicu te osobe.
- Kliknite
Mogućnosti (ili Više).
- Kliknite Blokiraj, a zatim potvrdite da želite blokirati tu osobu tako što ćete kliknuti na Potvrdi.
Osobu možete blokirati i tako da odete na Postavke i privatnost > Postavke > Blokiranje i upišete njezino ime.
Napomena: opcija blokiranja više nije dostupna izravno u izborniku objave u Sažetku. Osobu i dalje možete blokirati na njezinom profilu ili putem svojih postavki.
Profil ili stranicu možete blokirati i u svojim postavkama blokiranja:
- U gornjem desnom kutu Facebooka kliknite svoju sliku profila.
-
Odaberite
Postavke i privatnost, a zatim kliknite
Postavke.
- U izborniku kliknite Blokiranje u odjeljku Publika i vidljivost.
- U odjeljku Blokiranje profila i stranica kliknite Uredi.
- Kliknite Dodaj na popis blokiranih.
- Unesite naziv profila ili stranice koju želite blokirati.
- Uz taj naziv kliknite Blokiraj.
- Kliknite Potvrdi.
Napomena: ako ne možete pronaći profil koji želite blokirati, možete pokušati s adresom e-pošte povezanom s profilom za Facebook.
Blokiranje nadimka u grupi na Facebooku
- Pronađite objavu ili komentar nadimka koji želite blokirati.
- Kliknite na nadimak ili profilnu fotografiju nadimka.
- Kraj nadimka na profilnoj stranici grupe kliknite
Mogućnosti.
- Kliknite Blokiraj [nadimak], a zatim potvrdite da želite blokirati tu osobu tako da kliknete na Blokiraj.
- Napomena: blokiranjem nadimka u grupi blokirate samo taj nadimak, ali ne i glavni profil povezan s tim nadimkom.
Što kada blokirate profil ili stranicu
Kada blokirate neki profil ili stranicu, taj profil ili stranica neće moći sljedeće:
- vidjeti vaše objave
- označivati vas u objavama, komentarima ili fotografijama
- pozivati vas na događaje ili u grupe
- započeti razgovor s vama
- dodati vas za prijatelja
Što kada blokiram nadimak u grupi?
Kada blokirate nadimak u grupi, taj nadimak neće moći sljedeće:
- označiti vas u objavama ili komentarima u grupi
- reagirati na vaš sadržaj u grupi
U nekim slučajevima, i dalje će moći vidjeti vaš sadržaj. Kad blokirate nadimak u grupi, nećete vidjeti objave ili komentare tog nadimka u toj grupi. I dalje biste mogli vidjeti sadržaj koji taj nadimak objavljuje u drugim grupama.
Što još treba uzeti u obzir ako blokirate neki profil
- Ako ne želite prekinuti prijateljstvo s nekim profilom, već samo želite vidjeti manje objava tog profila na Facebooku, možete ograničiti interakciju s tim profilom.
- Profil koji ste blokirali neće moći:
- započeti razgovor s vama
- dodati vas za prijatelja
- Ako blokirate nečiji profil na više od jednog od svojih profila, osoba koju ste blokirali mogla bi shvatiti da su svi ti profili vaši.
Zapamtite da blokiranjem nekoga možda nećete prekinuti svu komunikaciju i interakciju s tom osobom (npr. u aplikacijama ili grupama). Saznajte više o tome što možete vidjeti kad blokirate nečiji profil.
Kad blokirate nekoga tko ima više od jednog profila
- Ako blokirate jedan od profila te osobe, blokirat ćete samo taj profil. Nećete blokirati druge profile te osobe. To znači da još uvijek možete komunicirati s njihovim drugim profilima.
- Na primjer, možete započeti razgovor s tim drugim profilima ili ih dodati kao prijatelje.
- Kada blokirate nečiji profil, to će ograničiti neke načine na koje ta osoba može reagirati na vaše objave sa svojih ostalih profila.
Kad blokirate nekoga tko ima više od jednog nadimka
Ako blokirate jedan od nadimaka te osobe, blokirat ćete samo taj nadimak. Time nećete blokirati glavni profil povezan s tim nadimkom ili druge nadimke povezane s tim glavnim profilom. To znači da ćete i dalje možda vidjeti sadržaj koji objavljuju drugi nadimci ili glavni profil koji je s njima povezan.
Što treba upamtiti
- Ako blokirate neki profil, a zatim ga deblokirate, morat ćete poslati novi zahtjev za prijateljstvo. Ako blokirate neku stranicu, a zatim je deblokirate, morat ćete je ponovno početi pratiti.
- Profili, stranice i nadimci neće dobiti obavijest da ste ih blokirali.
Povezani članci
Povezani članci
Drugi načini za dobivanje pomoći
Razgovarajte s Meta AI-jevim pomoćnikom za podršku
Otklonite poteškoće, unosite izmjene i primite podršku u stvarnom vremenu
