Facebook-tietojesi kopion vieminen
Kopioi linkki
Android-sovelluksen ohje
Ohje tietokoneille
iPad-sovelluksen ohje
iPhone-sovelluksen ohje
Mobiiliselaimen ohje
Android-sovelluksen ohje
Ohje tietokoneille
iPad-sovelluksen ohje
iPhone-sovelluksen ohje
Mobiiliselaimen ohje
Päivitämme käyttäjät vähitellen Meta-tileille. Voit nähdä tilisi asetusten hallinnointipaikkana joko tilikeskuksen tai Meta-tilin asetukset.
Jos sinulla on Facebook-lisäprofiileja, voit viedä kopion kunkin profiilisi Facebook-tiedoista. Tietyt lisäprofiileistasi kerätyt tiedot, esimerkiksi mainostiedot, saattavat olla käytettävissä ainoastaan viemällä Facebook-tiedot pääprofiilisi kautta. Pääprofiili on ensimmäinen profiili, jonka käyttäjä luo rekisteröityessään Facebookiin.
Pääset Lataa tietosi -kohtaan siirtymällä Tietosi ja käyttöoikeutesi -osioon tilikeskuksessa tai Facebook-asetustesi kautta.
Voit viedä kopion tiedoistasi ulkoiseen palveluun tai laitteellesi. Saatavilla olevat tiedot sisältävät jakamasi sisällön ja tiedot, toimintasi ja tiedot, joita keräämme. Laitteet ja ulkoiset palvelut tukevat erityyppisiä tietoja vientiä varten. Lue lisää tietoluokista, joita voit viedä.
Jos haluat viedä tietosi laitteelle, tarvitset riittävästi tallennustilaa. Valitsemasi tietotyypit ja median laatu voivat tehdä tiedostoista suurempia tai pienempiä.
Esimerkiksi korkealaatuiset videot tekevät tiedostoista suurempia, kun taas vain yhden tietotyypin vieminen pienentää tiedostoja.
Tarkista käytettävissä oleva tallennustila, jotta voit päättää, haluatko viedä tiedot laitteelle vai ulkoiseen palveluun.
Facebook-tietojen vieminen Meta-tilin asetuksista laitteeseen
- Klikkaa profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa ja valitse Asetukset ja yksityisyys.
-
Klikkaa
Asetukset.
- Klikkaa Tilikeskus ja valitse Tietosi ja käyttöoikeutesi.
- Klikkaa Vie tietosi.
- Klikkaa Luo vienti.
- Valitse profiili, jonka tietoja haluat viedä.
- Valitse Vie laitteeseen.
- Sen jälkeen voit valita tietoja, jotka haluat viedä, sekä ajanjakson, muodon, ilmoitussähköpostiosoitteen ja mediasisällön laadun.
- Lue lisää tietolokien viemisestä.
- Kun olet mukauttanut vientiä, klikkaa Aloita vienti.
Facebook-tietojen vieminen Meta-tilin asetuksista ulkoiseen palveluun
- Klikkaa profiilikuvaasi oikeassa yläkulmassa ja valitse Asetukset ja yksityisyys.
-
Klikkaa
Asetukset.
- Klikkaa Tilikeskus ja valitse Tietosi ja käyttöoikeutesi.
- Klikkaa Vie tietosi.
- Klikkaa Luo vienti.
- Valitse profiili, jonka tietoja haluat viedä.
- Klikkaa Seuraava.
- Valitse Vie ulkoiseen palveluun.
- Valitse ulkoinen palvelu, johon haluat viedä tietosi, ja klikkaa Seuraava.
- Valitse, miten usein haluat viedä, ja klikkaa Seuraava.
- Klikkaa Yhdistä. Sinun on muodostettava yhteys valitsemaasi ulkoiseen palveluun.
- Sinun on mahdollisesti annettava valitsemasi profiilin salasana ja klikattava Seuraava.
- Sen jälkeen voit mukauttaa vientiä sekä valita sähköposti-ilmoituksen ja muodon.
- Lue lisää tietolokien viemisestä.
- Kun olet mukauttanut vientiä, klikkaa Aloita vienti.
Kun vienti on valmis, sinulla on neljä päivää aikaa viedä tietosi Meta-tilin asetusten Vie tietosi -työkalun Saatavilla olevat lataukset -osiossa. Voit myös poistaa viennin tai tarkastella aiempia tiedostopyyntöjä Aiemmat pyynnöt -osiossa.
Tiedostojen vieminen on suojattu salasanalla, joten vain sinä pystyt tekemään sen.
Jos olet pyytänyt tietojesi vientiä laitteelle, saat ilmoituksen sähköpostitse ja Facebookiin, kun vienti on valmis.
Huomautus: saat yksityisyyden pikakuvakkeista lisätietoja tavoista, joilla voit hallita tietojasi ja yksityisyyttäsi Facebookissa.
Miksi et välttämättä voi viedä tietojasi?
Et välttämättä pysty viemään tietoja joistakin profiileistasi seuraavista syistä:
- Poistettu käytöstä: Olet poistanut tämän profiilin käytöstä. Voit aktivoida profiilin uudelleen, jotta voit viedä sen tiedot.
- Ajastettu poistettavaksi: Pyysit tämän profiilin poistamista. Voit peruuttaa poistamisen ja viedä tietosi.
Mitä eroa on tietojen HTML- ja JSON-kopioilla?
Kun pyydät tietojesi kopiota Facebookilta, voit valita sen vastaanottamisen HTML- tai JSON-muodossa:
HTML: Helppo tapa tarkastella Facebookissa olevia tietojasi. Saat .ZIP-tiedoston, joka avaamisen ja purkamisen jälkeen sisältää .HTML-tiedoston, jonka nimi on index ja jonka voit avata verkkosivun tavoin selaimessasi. .ZIP-tiedostossa on kansioita, jotka sisältävät tiedostoja, mukaan lukien pyytämäsi kuvat ja videot.
JSON: Tietojesi koneluettava muoto, jonka avulla voit siirtää tietosi helposti toiseen palveluun.
Voit myös valita mediatiedostojesi (kuvat, videot) laadun, kun pyydät tietojesi kopion. Jos valitset mediasisällöstä korkealaatuisen version, ladattava tiedosto on suurempi ja vie enemmän tilaa.
Millä turvatoimenpiteillä varmistetaan, ettei kukaan muu pysty lataamaan kopiota tiedoistasi?
Käytössä on useita turvatoimenpiteitä, joilla suojaamme tiliäsi ja tietojasi Facebookissa. Ennen kuin voit aloittaa tietojesi kopion lataamisen, sinua pyydetään antamaan salasanasi. Voimme myös pyytää suorittamaan muita tarkistustoimenpiteitä, ennen kuin sallimme lataamisen aloittamisen. Tilisi suojaamiseksi latauspyyntösi vanhenee muutaman päivän kuluttua. Voit koska tahansa pyytää tietojasi uudelleen.
Turvallisuusjärjestelmämme toimivat koko ajan, jotta uhkat voidaan torjua, ennen kuin ne tavoittavat sinut ja kaverisi Facebookissa. Parannamme tilisi turvallisuutta myös tarjoamalla työkaluja, kuten Turvallisuustarkistuksen ja kaksivaiheisen todennuksen. Lue lisää tilin suojaamisesta.
Huomautus: muista, että tietopyynnössä voi olla yksityisiä tietoja. Säilytä tiedot suojattuna ja ole varovainen, kun tallennat, lähetät tai lataat tietoja toisiin palveluihin. Voit aina pyytää tiettyjä osioita, kun pyydät tietojesi kopiota.
Miten voit pyytää Facebookin tallentamia henkilökohtaisia tietojasi ilman aktiivista Facebook-profiilia?
Jos olet poistanut tilisi käytöstä:
Jos sinulla on aiemmin ollut Facebook-tili, joka on nyt poistettu käytöstä, voit aktivoida tilisi uudelleen kirjautumalla takaisin Facebookiin tai käyttämällä Facebook-tiliäsi sisäänkirjautumiseen jossakin muualla.
Kun olet aktivoinut tilisi uudelleen, voit tarkastella tietojasi tilisi kautta tai käyttämällä Vie tietosi -työkalua.
Jos olet poistanut tilisi tai et koskaan ole rekisteröinyt tiliä:
Jos olet poistanut Facebook-tilisi, et voi päästä käsiksi tilisi tietoihin. Jotkin jakamasi tiedot voivat yhä näkyä muiden Facebook-tileillä. Jos esimerkiksi lähetit jollekulle viestin, hänellä voi edelleen olla viestin kopio – sähköpostiviestien tavoin.
Jos sinulla ei ole Facebook-tiliä mutta uskot, että Facebookilla voi olla tietoja sinusta, voit ottaa meihin yhteyttä ja pyytää kopion tiedoistasi.
Muita tapoja saada apua
Keskustele Meta AI:n tukiavustajan kanssa
Ratkaise ongelmia, tee muutoksia ja pyydä tukea reaaliaikaisesti
