Μπλοκάρισμα προφίλ, Σελίδας ή ψευδώνυμου χρήστη στο Facebook

Αντιγραφή συνδέσμου
Βοήθεια για την εφαρμογή για Android
Βοήθεια για υπολογιστές
Βοήθεια για την εφαρμογή για iPad
Βοήθεια για την εφαρμογή για iPhone
Βοήθεια για κινητά
Βοήθεια για την εφαρμογή Facebook Lite
Όταν μπλοκάρετε ένα προφίλ ή μια Σελίδα, περιορίζονται ορισμένες ενέργειες, όπως είναι η μεταξύ σας αλληλεπίδραση στα χρονολόγια, στις δημοσιεύσεις, στα σχόλια ή στα μηνύματα. Το μπλοκάρισμα δεν περιλαμβάνει τις εφαρμογές, τα παιχνίδια ή τις ομάδες στα οποία συμμετέχετε και οι δύο. Αν είστε συνδεδεμένοι με το συγκεκριμένο προφίλ ή τη Σελίδα, αν το μπλοκάρετε θα διαγραφεί από τους φίλους σας, θα δηλώσετε ότι δεν σας αρέσει και θα σταματήσετε να το ακολουθείτε.
Όταν μπλοκάρετε ένα ψευδώνυμο σε μια ομάδα στο Facebook, περιορίζετε τη δυνατότητα του συγκεκριμένου ψευδώνυμου να αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο της ομάδας σας.
Αν έχετε περισσότερα από ένα προφίλ στο Facebook, θα πρέπει να ρυθμίσετε τις επιλογές μπλοκαρίσματος για κάθε προφίλ ξεχωριστά.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να ξεμπλοκάρετε ένα προφίλ ή μια Σελίδα.

Μπλοκάρισμα προφίλ ή Σελίδας

Για να μπλοκάρετε κάποιον στο Facebook:
  1. Πηγαίνετε στο Προφίλ ή στη Σελίδα του.
  2. Πατήστε ΕπιλογέςΠερισσότερα).
  3. Πατήστε Μπλοκάρισμα και έπειτα επιβεβαιώστε ότι θέλετε να μπλοκάρετε τον χρήστη πατώντας Επιβεβαίωση.
Μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε κάποιον πηγαίνοντας στην ενότητα Ρυθμίσεις και απόρρητο > Ρυθμίσεις > Μπλοκάρισμα και πληκτρολογώντας το όνομά του.
Σημείωση: Η επιλογή "Μπλοκάρισμα" δεν είναι πλέον διαθέσιμη απευθείας από το μενού της δημοσίευσης στη Ροή. Μπορείτε ακόμα να μπλοκάρετε κάποιον από το προφίλ του ή από τις Ρυθμίσεις σας.
Μπορείτε επίσης να μπλοκάρετε ένα προφίλ ή μια Σελίδα πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις μπλοκαρίσματος:
  1. Πατήστε την εικόνα προφίλ σας πάνω δεξιά στο Facebook.
  2. Επιλέξτε Ρυθμίσεις και απόρρητο και έπειτα πατήστε Ρυθμίσεις.
  3. Στο μενού, πατήστε Μπλοκάρισμα στην ενότητα Κοινό και ορατότητα.
  4. Στην ενότητα Μπλοκάρισμα προφίλ και Σελίδων, πατήστε Επεξεργασία.
  5. Πατήστε Προσθήκη στη λίστα μπλοκαρισμένων.
  6. Πληκτρολογήστε το όνομα του προφίλ ή της Σελίδας που θέλετε να μπλοκάρετε.
  7. Πατήστε Μπλοκάρισμα δίπλα στο όνομά του.
  8. Πατήστε Επιβεβαίωση.
Σημείωση: Αν δεν μπορείτε να βρείτε το προφίλ που θέλετε να μπλοκάρετε, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε μια διεύθυνση email που σχετίζεται με το προφίλ στο Facebook.

Μπλοκάρισμα ψευδώνυμου σε μια ομάδα στο Facebook

  1. Βρείτε μια δημοσίευση ή ένα σχόλιο από το ψευδώνυμο που θέλετε να μπλοκάρετε.
  2. Πατήστε το ψευδώνυμο ή τη φωτογραφία προφίλ του ψευδώνυμου.
  3. Δίπλα στο ψευδώνυμο στη σελίδα προφίλ της ομάδας, πατήστε Επιλογές.
  4. Πατήστε Μπλοκάρισμα του χρήστη [ψευδώνυμο] και έπειτα επιβεβαιώστε ότι θέλετε να μπλοκάρετε τον χρήστη πατώντας Μπλοκάρισμα.
    • Σημείωση: Το μπλοκάρισμα ενός ψευδώνυμου σε μια ομάδα μπλοκάρει μόνο το συγκεκριμένο ψευδώνυμο και δεν μπλοκάρει το κύριο προφίλ που σχετίζεται με αυτό το ψευδώνυμο.

Τι συμβαίνει όταν μπλοκάρετε ένα προφίλ ή μια Σελίδα

Όταν μπλοκάρετε ένα προφίλ ή μια Σελίδα, το συγκεκριμένο προφίλ ή η συγκεκριμένη Σελίδα δεν θα μπορεί να κάνει τα εξής:
  • Να βλέπει τις δημοσιεύσεις σας.
  • Να σας προσθέσει με ετικέτα σε δημοσιεύσεις, σχόλια ή φωτογραφίες.
  • Να σας προσκαλεί σε εκδηλώσεις ή ομάδες.
  • Να ξεκινήσει συζητήσεις μαζί σας.
  • Να σας προσθέσει στους φίλους του.

Τι συμβαίνει όταν μπλοκάρω ένα ψευδώνυμο σε μια ομάδα;

Όταν μπλοκάρετε ένα ψευδώνυμο σε μια ομάδα, το συγκεκριμένο ψευδώνυμο δε θα μπορεί να κάνει τα εξής:
  • Να σας προσθέσει με ετικέτα σε δημοσιεύσεις ή σχόλια στην ομάδα.
  • Να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό σας στην ομάδα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να εξακολουθεί να μπορεί να δει το περιεχόμενό σας. Όταν μπλοκάρετε ένα ψευδώνυμο σε μια ομάδα, δεν θα βλέπετε δημοσιεύσεις ή σχόλια από το συγκεκριμένο ψευδώνυμο σε αυτήν την ομάδα. Μπορεί να συνεχίσετε να βλέπετε περιεχόμενο από το συγκεκριμένο ψευδώνυμο σε άλλες ομάδες.

Άλλα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν μπλοκάρετε κάποιο προφίλ

Να θυμάστε ότι το μπλοκάρισμα δεν εμποδίζει όλες τις επικοινωνίες και τις αλληλεπιδράσεις (για παράδειγμα, σε εφαρμογές ή ομάδες). Μάθετε περισσότερα για το τι μπορείτε να βλέπετε όταν μπλοκάρετε το προφίλ κάποιου χρήστη.

Όταν μπλοκάρετε κάποιον που έχει πάνω από ένα προφίλ

  • Αν μπλοκάρετε ένα από τα προφίλ του χρήστη, μπλοκάρετε μόνο το συγκεκριμένο προφίλ. Δεν γίνεται μπλοκάρισμα των υπόλοιπων προφίλ του. Αυτό σημαίνει ότι εξακολουθείτε να μπορείτε να αλληλεπιδράσετε με τα υπόλοιπα προφίλ του χρήστη.
    • Για παράδειγμα, μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με αυτά τα προφίλ ή να τα προσθέσετε στους φίλους σας.
  • Όταν μπλοκάρετε το προφίλ κάποιου χρήστη, η ενέργεια αυτή περιορίζει ορισμένους από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αλληλεπιδράσει μαζί σας από τα άλλα προφίλ του.

Όταν μπλοκάρετε κάποιον που έχει πάνω από ένα ψευδώνυμα

Αν μπλοκάρετε ένα από τα ψευδώνυμα του χρήστη, μπλοκάρετε μόνο το συγκεκριμένο ψευδώνυμο. Δεν μπλοκάρει το κύριο προφίλ που σχετίζεται με το ψευδώνυμο ή τα άλλα ψευδώνυμα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο κύριο προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να συνεχίσετε να βλέπετε περιεχόμενο από τα άλλα ψευδώνυμα ή το κύριο προφίλ που σχετίζεται με αυτά.

Να θυμάστε τα εξής

  • Αν μπλοκάρετε ένα προφίλ και έπειτα το ξεμπλοκάρετε, θα πρέπει να του στείλετε νέο αίτημα φιλίας. Αν μπλοκάρετε μια Σελίδα και έπειτα την ξεμπλοκάρετε, θα πρέπει να την ακολουθήσετε ξανά.
  • Τα προφίλ, οι Σελίδες και τα ψευδώνυμα που μπλοκάρετε δεν ειδοποιούνται για την ενέργειά σας.

Ναι
Όχι

Άλλοι τρόποι λήψης βοήθειας

Συνομιλήστε με τον Βοηθό υποστήριξης Meta AI
Επιλύστε προβλήματα, κάντε αλλαγές και λάβετε υποστήριξη σε πραγματικό χρόνο