Jak zablokovat něčí Facebook profil, stránku nebo přezdívku
Zkopírovat odkaz
Nápověda k aplikaci pro Android
Nápověda pro počítače
Nápověda k aplikaci pro iPad
Nápověda k aplikaci pro iPhone
Nápověda k mobilním prohlížečům
Nápověda pro aplikaci Facebook Lite
Nápověda k aplikaci pro Android
Nápověda pro počítače
Nápověda k aplikaci pro iPad
Nápověda k aplikaci pro iPhone
Nápověda k mobilním prohlížečům
Nápověda pro aplikaci Facebook Lite
Když zablokujete profil nebo stránku, omezí se některé akce. Třeba vzájemná interakce na timeline, u příspěvků, v komentářích nebo zprávách. To se ale netýká aplikací, her nebo skupin, do kterých patříte vy i zablokovaný profil nebo stránka. Pokud jste s daným profilem nebo stránkou momentálně ve spojení, zablokováním se odebere z vašich přátel, odebere se označení To se mi líbí a přestanete ho sledovat.
Když ve Facebook skupině zablokujete přezdívku, omezíte tím možnost dané přezdívce možnost interagovat s vaším obsahem ve skupině.
Pokud máte ještě další Facebook profily, zablokovat si ji budete muset na každém z nich zvlášť.
Přečtěte si víc o tom, jak zrušit blokování profilu nebo stránky.
Zablokování profilu nebo stránky
Jak někoho zablokovat na Facebooku:
- Přejděte na profil nebo stránku daného člověka.
- Klikněte na
Možnosti (nebo Další).
- Klikněte na Blokovat, pak kliknutím na Potvrdit potvrďte, že uživatele chcete zablokovat.
Uživatele můžete zablokovat taky tak, že přejdete na Nastavení a soukromí > Nastavení > Blokování a zadáte jeho jméno.
Poznámka: Možnost Blokovat už není dostupná přímo v nabídce u příspěvku v kanálu příspěvků. Pořád můžete někoho zablokovat z jeho profilu nebo přes Nastavení.
Profil nebo stránku můžete zablokovat taky v nastavení blokování:
- Vpravo nahoře na Facebooku klikněte na svůj profilový obrázek.
-
Vyberte
Nastavení a soukromí a pak klikněte na
Nastavení.
- V nabídce klikněte v oddílu Okruh uživatelů a viditelnost na Blokování.
- V oddílu Zablokovat profily a stránky klikněte na Upravit.
- Klikněte na Přidat na seznam blokovaných.
- Zadejte název profilu nebo stránky, které chcete zablokovat.
- Vedle jména uživatele klikněte na Blokovat.
- Klikněte na Potvrdit.
Poznámka: Pokud se vám nedaří profil najít, můžete zkusit zadat e-mail spojený s Facebook profilem.
Zablokování přezdívky ve Facebook skupině
- Najděte příspěvek nebo komentář přidaný pod přezdívkou, kterou chcete zablokovat.
- Klikněte na přezdívku nebo na profilovou fotku přezdívky.
- Vedle přezdívky na stránce profilu skupiny klikněte na
Možnosti.
- Klikněte na Blokovat [přezdívku], pak kliknutím na Blokovat potvrďte, že uživatele chcete zablokovat.
- Poznámka: Když ve skupině zablokujete přezdívku, zablokujete jen danou přezdívku, nikoli hlavní profil spojený s danou přezdívkou.
Co se stane, když zablokuji profil nebo stránku
Když zablokujete profil nebo stránku, stránka nebo profil nebude moct:
- Zobrazit si vaše příspěvky.
- Označit vás v příspěvcích, komentářích a na fotkách.
- Pozvat vás na události nebo do skupin.
- Zahájit s vámi konverzaci.
- Přidat si vás mezi přátele.
Co se stane, když ve skupině zablokuji přezdívku?
Když ve skupině zablokujete přezdívku, daná přezdívka nebude moct:
- Označit vás v příspěvcích nebo komentářích ve skupině.
- Interagovat s vaším obsahem ve skupině.
V některých případech si možná bude moct váš obsah zobrazit. Když ve skupině zablokujete přezdívku, nebudou se vám zobrazovat žádné příspěvky ani komentáře s danou přezdívkou. V dalších skupinách se vám obsah od uživatele s tímto přezdívkou může zobrazovat dál.
Co dalšího se stane, když někomu zablokujete profil
- Pokud profil nechcete odebrat z přátel, ale chcete na Facebooku vídat míň jeho příspěvků, můžete si od něj dát pauzu.
- Profil, který jste zablokovali, nebude moct:
- Zahájit s vámi konverzaci.
- Přidat si vás mezi přátele.
- Pokud něčí profil zablokujete z několika svých profilů, může si zablokovaný člověk domyslet, že všechny dané profily patří vám.
Nezapomeňte, že když někoho zablokujete, nezabráníte tím veškeré komunikaci a interakcím (třeba v aplikacích nebo skupinách). Zjistěte víc o tom, co uvidíte, když zablokujete něčí profil.
Když zablokujete někoho, kdo má víc profilů
- Zablokováním jednoho z profilů zablokujete jen daný konkrétní profil. Nezablokují se tím ostatní profily daného člověka. To znamená, že můžete i dál interagovat s dalšími profily, které zmíněný člověk vlastní.
- S dalšími profily daného člověka budete moct třeba zahájit konverzaci nebo si je přidat mezi přátele.
- Když zablokujete něčí profil, omezíte tím možnosti, jak s vámi může daný člověk interagovat ze svých dalších profilů.
Když zablokujete někoho, kdo má víc než jednu přezdívku
Když zablokujete jednu z přezdívek, zablokujete jen danou přezdívku. Nezablokuje se hlavní profil spojený s přezdívkou ani jiné přezdívky spojené s daným hlavním profilem. To znamená, že se vám pořád může zobrazovat obsah od daných přezdívek nebo hlavních profilů, které jsou s nimi spojené.
Pamatujte si tyto věci
- Když profil zablokujete a pak ho odblokujete, budete mu muset poslat novou žádost o přátelství. Pokud stránku zablokujete a pak ji odblokujete, budete ji muset znovu začít sledovat.
- Profily, stránky ani přezdívky nedostávají oznámení, že jste je zablokovali.
Související články
Související články
Další způsoby, jak získat pomoc
Chatujte s Meta AI asistentem podpory
Řešte problémy, dělejte změny a získejte podporu v reálném čase
