Izvoz kopije vaših informacija na Facebooku
Kopirajte link
Pomoć za Android aplikacije
Pomoć na računaru
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za preglednike na mobilnim uređajima
Pomoć za Android aplikacije
Pomoć na računaru
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za iPad aplikacije
Pomoć za preglednike na mobilnim uređajima
Postepeno ažuriramo račune osoba na Meta račune. Može se desiti da se Centar za korisničke račune ili postavke Meta računa prikazuju kao mjesto na kojem možete upravljati postavkama računa.
Ako imate dodatne Facebook profile, možete izvesti kopiju svojih informacija na Facebook za svaki od profila. Nekim informacijama koje su prikupljene s vaših dodatnih profila, uključujući informacije o oglasima, može se pristupiti samo izvozom informacija na Facebooku za vaš glavni profil, odnosno prvi profil koji kreirate prilikom registracije za Facebook.
You can access Export your information in Meta Account settings.
Kopiju svojih informacija možete izvesti na vanjsku uslugu ili na svoj uređaj. Dostupne informacije uključuju sadržaj i informacije koje ste podijelili, vašu aktivnost i informacije koje prikupljamo. Uređaji i vanjske usluge podržavaju različite vrste informacija za izvoz. Saznajte više o kategorijama informacija koje možete izvesti.
Da izvezete informacije na uređaj potreban vam je dovoljan prostor za pohranu. Vrste informacija i kvaliteta medijskog sadržaja koje odaberete mogu povećati ili smanjiti veličinu datoteka.
Naprimjer, videozapisi visokog kvaliteta povećavaju datoteke, dok izvoz jedne vrste informacija smanjuje veličinu datoteka.
Provjerite raspoloživi prostor za pohranu da lakše odlučite želite li izvesti na uređaj ili vanjsku uslugu.
Izvoz informacija na Facebooku iz Centra za korisničke račune na uređaj
- Kliknite na sliku profila u gornjem desnom uglu, a zatim kliknite na Postavke i privatnost.
-
Kliknite na
Postavke.
- Kliknite na Centar za račune, a zatim kliknite na Vaše informacije i dopuštenja.
- Kliknite na Izvezite svoje informacije.
- Kliknite na Kreiraj izvoz.
- Odaberite profil s kojeg želite izvesti informacije.
- Odaberite Izvezi na uređaj.
- Ovdje možete odabrati određene podatke za izvoz, odabrati raspon datuma, format, obavještenje putem e-pošte i kvalitet medijskog sadržaja.
- Saznajte više o izvozu dnevnika podataka.
- Nakon što prilagodite izvoz, kliknite na Pokreni izvoz.
Izvoz informacija na Facebooku iz Centra za korisničke račune na vanjsku uslugu
- Kliknite na sliku profila u gornjem desnom uglu, a zatim kliknite na Postavke i privatnost.
-
Kliknite na
Postavke.
- Kliknite na Centar za račune, a zatim kliknite na Vaše informacije i dopuštenja.
- Kliknite na Izvezite svoje informacije.
- Kliknite na Kreiraj izvoz.
- Odaberite profil s kojeg želite izvesti informacije.
- Kliknite na Dalje.
- Odaberite Izvezi na vanjsku uslugu.
- Odaberite vanjsku uslugu na koju želite izvesti svoje informacije i kliknite na Dalje.
- Odaberite koliko često želite izvoziti i kliknite na Dalje.
- Kliknite na Poveži. Morate se povezati s odabranom vanjskom uslugom.
- Možda ćete morati unijeti lozinku za odabrani profil i kliknuti na Dalje.
- Ovdje možete prilagoditi izvoz, obavještenja putem e-pošte i format.
- Saznajte više o izvozu dnevnika podataka.
- Nakon što prilagodite izvoz, kliknite na Pokreni izvoz.
Kada izvoz bude spreman, imat ćete 4 dana da izvezete informacije u odjeljku Dostupna preuzimanja u alatu Izvesite svoje informacije u Centru za korisničke račune. Također možete izbrisati izvoz ili pregledati prethodne zahtjeve za datoteke u odjeljku Prethodni zahtjevi.
Izvoz datoteka je proces zaštićen lozinkom kojem samo vi imate pristup.
Ako ste zatražili izvoz informacija na uređaj, primit ćete obavještenje e-poštom i obavještenje na Facebooku u kojem ćete biti obaviješteni da je završeno.
Napomena: uvijek možete pregledati svoje Prečice za privatnost da saznate više o načinima na koje možete upravljati svojim informacijama i privatnošću na Facebooku.
Zašto možda ne možete izvesti svoje informacije
Možda nećete moći izvesti informacije iz nekih svojih profila iz sljedećih razloga:
- Deaktivirano: deaktivirali ste ovaj profil. Profil možete ponovo aktivirati da izvezete informacije s tog profila.
- Zakazano za brisanje: zatražili ste brisanje ovog profila. Možete otkazati brisanje da izvezete informacije.
Koja je razlika između kopije informacija u formatima HTML ili JSON?
When you request a copy of your information on Facebook, you can choose to receive it in an HTML or JSON format:
HTML: An easy to view format of your information on Facebook. You'll receive a ZIP file that, once opened and extracted, will contain an HTML file named index that you can open like a web page on your web browser. The ZIP file will contain folders with files, including any images and videos you've requested.
JSON: A machine readable format of your information that could allow you to transfer your information more easily when uploading it to another service.
Koje sigurnosne mjere se provode da se osigura da neko drugi ne preuzme kopiju vaših informacija?
We have a number of security measures in place to help keep your account secure and protect your information on Facebook. Before you can begin exporting a copy of your information, we'll first ask you to enter your password. We may also ask you to complete additional verification steps before allowing your export to begin. To help protect your account, your export request will expire after a few days, and you can always request a new one.
Our security systems are always running to help mitigate threats before they reach you and your friends on Facebook, and we offer tools like Security Checkup and two-factor authentication as additional ways to improve the security of your account. Learn more about keeping your account secure.
Note: Keep in mind that your information request may contain private information. You should keep it secure and take precautions when storing or sending it, or uploading it to another service. You can always select specific sections when requesting a copy of your information.
Kako možete zatražiti svoje lične podatke koje pohranjuje Facebook ako nemate aktivan Facebook račun?
If you deactivated your profile:
If you previously had a Facebook profile that is currently deactivated, you can reactivate your profile by logging back into Facebook or by using your Facebook profile to log in elsewhere.
After re-activating your profile, you can access your information through your profile or by using the Export Your Information tool.
If you deleted your profile or have never signed up for one:
If you deleted your Facebook profile, you will not be able to access your profile information. Some information you shared may still appear on other people's Facebook profiles. For example, if you sent someone a message, they may still have their copy of the message similar to an email.
If you don't have a Facebook profile but believe Facebook may have information about you, you can contact us to request a copy of your information.
Other ways to get help
Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time
