Блокиране на профила, страницата или прякора на някого във Facebook

Копиране на връзката
Помощ за приложението за Android
Помощ за компютър
Помощ за приложение за iPad
Помощ за приложение за iPhone
Помощ за мобилен браузър
Помощ за приложението Facebook Lite
След като блокирате профил или страница, определени действия ще бъдат ограничени, например взаимодействията с дневниците, публикациите, коментарите или съобщенията помежду ви. Това не включва приложенията, игрите или групите, в които участвате заедно. Ако в момента сте свързани към този профил или страница, блокирането ще прекрати приятелството, ще отмени харесването и ще прекрати следването.
След като блокирате прякор в група във Facebook, възможността на човека с този прякор да взаимодейства със съдържанието в групата ви ще бъде ограничена.
Ако имате допълнителни профили във Facebook, ще трябва да управлявате блокирането от всеки профил поотделно.
Можете да научите повече за това как да отблокирате профил или страница.

Блокиране на профил или страница

За да блокирате някого във Facebook:
  1. Отидете в неговия профил или страница.
  2. Щракнете върху Опции (или Още).
  3. Щракнете върху Блокиране, след което потвърдете, че искате да блокирате, като щракнете върху Потвърждаване.
Можете да блокирате някого и като отидете в Настройки и поверителност > Настройки > Блокиране и въведете името му.
Забележка: опцията за блокиране вече не е налична директно от менюто на публикациите в канала. Все още можете да блокирате някого от профила му или от настройките си.
Можете също да блокирате профил или страница, като отидете в настройките си за блокиране:
  1. Щракнете върху снимката на профила си в горната дясна част на Facebook.
  2. Изберете Настройки и поверителност, след това щракнете върху Настройки.
  3. В менюто щракнете върху Блокиране под Аудитория и видимост.
  4. В раздел Блокиране на профили и страници щракнете върху Редактиране.
  5. Щракнете върху Добавяне към списъка с блокирани.
  6. Въведете името на профила или страницата, които искате да блокирате.
  7. Щракнете върху Блокиране до името му.
  8. Щракнете върху Потвърждаване.
Забележка: ако имате проблеми с намирането на профила, който искате да блокирате, можете да пробвате да използвате имейл адрес, който е свързан с профил във Facebook.

Блокиране на прякор в група във Facebook

  1. Намерете публикация или коментар от прякора, който искате да блокирате.
  2. Щракнете върху прякора или върху профилната снимка на прякора.
  3. До прякора или страницата на профила в групата щракнете върху Опции.
  4. Щракнете върху Блокиране на [Прякор], след което потвърдете, че искате да го блокирате, като щракнете върху Блокиране.
    • Забележка: блокирането на прякор в група ще блокира само този прякор и няма да блокира основния профил, който е свързан с този прякор.

Какво се случва, когато блокирате профил или страница

Когато блокирате профил или страница, този профил или страница няма да може:
  • Да вижда публикациите ви.
  • Да ви отбелязва в публикации, коментари или снимки.
  • Да ви кани на събития или в групи.
  • Да започва разговор с вас.
  • Да ви добавя като приятел.

Какво се случва, когато блокирам прякор в група?

Когато блокирате прякор в група, този прякор няма да може:
  • Да ви отбелязва в публикации или коментари в групата.
  • Да взаимодейства със съдържанието ви в групата.
В някои случаи може да продължи да вижда съдържанието ви. Когато блокирате прякор в група, няма да виждате никакви публикации или коментари от този прякор в тази група. Може да продължите да виждате съдържание от този прякор в други групи.

Други неща, които да имате предвид, когато блокирате профил

Запомнете, че блокирането на някого може да не предотврати всички комуникации или взаимодействия (например в приложения или групи). Научете повече за това какво можете да виждате, когато блокирате нечий профил.

Когато блокирате някого, който има повече от един профил

  • Блокирането на един от профилите му ще блокира само този профил. Не блокира другите му профили. Това означава, че ще можете да продължите да взаимодействате с другите му профили.
    • Можете например да започнете разговор с другите профили или да ги добавите като приятел.
  • Когато блокирате нечий профил, това ще ограничи част от начините, по които той може да взаимодейства с вас от другите си профили.

Когато блокирате някого, който има повече от един прякор

Блокирането на един от прякорите му ще блокира само този прякор. То няма да блокира основния профил, който е свързан с прякора, или другите прякори, свързани с този основен профил. Това означава, че може да продължите да виждате съдържание от другите прякори или основния профил, свързан с тях.

Неща, които да запомните

  • Ако блокирате приятел и след това го отблокирате, ще трябва да му изпратите нова покана за приятелство. Ако блокирате страница и след това я отблокирате, ще трябва отново да я последвате.
  • Профилите, страниците и прякорите няма да бъдат известени, когато ги блокирате.

Да
Не

Other ways to get help

Chat with Meta AI support assistant
Resolve issues, make changes and get support in real time