কাৰোবাৰ Facebook প্ৰ'ফাইল, পৃষ্ঠা, বা উপনাম ব্লক কৰক
লিংক প্ৰতিলিপি কৰক
এণ্ড্ৰইড এপ্প সহায়
কম্পিউটাৰত সহায়
আইপেড এপ্প সহায়
আইফোন এপ্প সহায়
ম'বাইল ব্ৰাউজাৰ সহায়
Facebook Lite এপ্প সহায়
এণ্ড্ৰইড এপ্প সহায়
কম্পিউটাৰত সহায়
আইপেড এপ্প সহায়
আইফোন এপ্প সহায়
ম'বাইল ব্ৰাউজাৰ সহায়
Facebook Lite এপ্প সহায়
আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠা ব্লক কৰিলে নিৰ্দিষ্ট কিছুমান কাৰ্য সীমিত হ’ব, যেনে- পৰস্পৰৰ টাইমলাইন, প'ষ্ট, মন্তব্য বা বাৰ্তাত ভাব-বিনিময় কৰা আদি। ইয়াত আপোনালোক দুয়ো অংশগ্ৰহণ কৰা এপ্, গেম বা গোট নাথাকে। আপুনি যদি বৰ্তমান সেই প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠাৰ সংযোগত আছে, সেয়া ব্লক কৰিলে বন্ধুত্ব বাতিল হ’ব, আনলাইক কৰা যাব আৰ অনুসৰণ কৰা বন্ধ হ’ব।
আপুনি এবাৰ Facebook-ৰ গোটত কোনো উপনাম ব্লক কৰিলে, সেই উপনামৰ গৰাকীয়ে আপোনাৰ গোটৰ সমলৰ সৈতে ভাব-বিনিময় কৰাৰ ক্ষমতা সীমিত হ’ব।
যদি আপোনাৰ অতিৰিক্ত Facebook প্ৰ'ফাইল আছে, তেন্তে আপুনি নিজৰ প্ৰতিটো প্ৰ'ফাইলৰ পৰা অৱৰোধ কৰাটো পৃথকভাৱে পৰিচালনা কৰিব লাগিব।
কেনেদৰে কোনো প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠাৰ ব্লক খুলিব পাৰি আপুনি সেই বিষয়ে অধিক জানিব পাৰে।
কোনো প্ৰ’ফাইল অথবা পৃষ্ঠা ব্লক কৰক
Facebook-ত কোনো লোকক ব্লক কৰিবলৈ:
- তেওঁলোকৰ প্ৰ’ফাইল বা পৃষ্ঠালৈ যাওক।
বিকল্পসমূহ (বা অধিক)ত ক্লিক কৰক।
- ব্লক কৰক ক্লিক কৰক, তাৰ পাছত নিশ্চিত কৰক ক্লিক কৰি আপুনি তেওঁলোকক ব্লক কৰিব বিচাৰে বুলি নিশ্চিত কৰক।
আপুনি ছেটিংছ আৰু গোপনীয়তা > ছেটিংছ > অৱৰুদ্ধ কৰালৈ গৈ তেওঁলোকৰ নাম টাইপ কৰিও কাৰোবাক অৱৰুদ্ধ কৰিব পাৰে।
টোকা: ব্লক কৰাৰ বিকল্পটো ফীডত প’ষ্ট মেন্যুৰ পৰা পোনপটীয়াকৈ আৰু উপলব্ধ নহয়। আপুনি এতিয়াও কোনো ব্যক্তিক তেওঁলোকৰ প্ৰ'ফাইলৰ পৰা বা আপোনাৰ ছেটিংছৰ জৰিয়তে ব্লক কৰিব পাৰে।
আপোনাৰ ব্লক কৰা ছেটিংছলৈ গৈও আপুনি প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠা ব্লক কৰিব পাৰে:
- Facebook-ৰ একেবাৰে ওপৰৰ সোঁফালে আপোনাৰ প্ৰ’ফাইল ফটোত ক্লিক কৰক।
ছেটিংছ আৰু গোপনীয়তা বাছনি কৰক, তাৰ পাছত
ছেটিংছত ক্লিক কৰক।
- মেন্যুত দৰ্শক আৰু দৃশ্যমানতাৰ অধীনত ব্লক কৰাত ক্লিক কৰক।
- প্ৰ'ফাইল আৰু পৃষ্ঠা ব্লক কৰক শাখাটোত থকা সম্পাদনা কৰক-ত ক্লিক কৰক।
- ব্লকৰ সূচীত যোগ কৰক-ত ক্লিক কৰক।
- আপুনি ব্লক কৰিব বিচৰা প্ৰ’ফাইল বা পৃষ্ঠাৰ নামটো টাইপ কৰক।
- তেওঁৰ নামৰ কাষত থকা ব্লক কৰক-ত ক্লিক কৰক।
- নিশ্চিত কৰক-ত ক্লিক কৰক।
টোকা: যদি আপুনি ব্লক কৰিব বিচৰা প্ৰ'ফাইলটো বিচাৰি উলিওৱাত সমস্যা পাইছে, তেন্তে আপুনি Facebook প্ৰ'ফাইলৰ সৈতে জড়িত ইমেইল ব্যৱহাৰ কৰি চেষ্টা কৰিব পাৰে।
Facebook গোটত কোনো উপনাম ব্লক কৰক
- আপুনি ব্লক কৰিব বিচৰা উপনামটোৱে দিয়া প'ষ্ট বা মন্তব্য বিচাৰক।
- উপনামটোত বা উপনামৰ প্ৰ'ফাইল ফটোখনত ক্লিক কৰক।
- ইয়াৰ গোটৰ প্ৰ'ফাইলৰ পৃষ্ঠাত থকা উপনামৰ কাষত,
বিকল্পসমূহত ক্লিক কৰক।
- [উপনাম] ব্লক কৰক ক্লিক কৰক, তাৰ পাছত ব্লক কৰক ক্লিক কৰি আপুনি তেওঁলোকক ব্লক কৰিব বিচাৰে বুলি নিশ্চিত কৰক।
- টোকা: কোনো গোটত উপনাম ব্লক কৰিলে কেৱল সেই উপনামটো ব্লক কৰা হয় আৰু সেই উপনামৰ সৈতে জড়িত মূল প্ৰ'ফাইলটো ব্লক নকৰে।
আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠা ব্লক কৰিলে কি হ’ব
আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠা ব্লক কৰিলে সেই প্ৰ'ফাইল বা পৃষ্ঠাই এই কামবোৰ কৰিব নোৱাৰিব:
- আপোনাৰ প'ষ্টসমূহ চাব পাৰিব।
- আপোনাক প'ষ্ট, মন্তব্য বা ফটোত টেগ কৰক।
- আপোনাক কাৰ্যক্ৰম বা গোটসমূহলৈ আমন্ত্ৰণ জনাওক।
- আপোনাৰ সৈতে কথা-বাৰ্তা পাতিবলৈ আৰম্ভ কৰক।
- আপোনাক বন্ধু হিচাপে যোগ কৰিছে।
মই কোনো গোটত উপনাম ব্লক কৰিলে কি হয়?
যেতিয়া আপুনি কোনো গোটত উপনাম ব্লক কৰে, সেই উপনামটোৱে এয়া কৰিব নোৱাৰে:
- আপোনাক গোটটোৰ প'ষ্ট বা মন্তব্যত টেগ কৰা।
- গোটত আপোনাৰ সমলৰ সৈতে ভাব-বিনিময় কৰক।
কিছুমান ক্ষেত্ৰত, তেওঁলোকে আপোনাৰ সমল এতিয়াও চাব পাৰিব। যেতিয়া আপুনি কোনো গোটত উপনাম ব্লক কৰে, তেতিয়া সেই গোটত উপনামটোৰ কোনো প'ষ্ট বা মন্তব্য দেখা নাপাব। আপুনি এতিয়াও সেই উপনামৰ সমল আন গোটত দেখা পাব পাৰে।
আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰাৰ সময়ত এইবোৰ কথা বিবেচনা কৰিব
- যদি আপুনি এটা প্ৰ'ফাইলৰ সৈতে বন্ধুত্ব বাতিল কৰিব নিবিচাৰে অথচ Facebook-ত সেইটো প্ৰ'ফাইলৰ প'ষ্টসমূহ কমকৈ চাব বিচাৰে, তেন্তে আপুনি সেইটো প্ৰ'ফাইলৰ পৰা বিৰতি ল'ব পাৰে।
- আপুনি ব্লক কৰা প্ৰ'ফাইলটোৱে এয়া কৰিব নোৱাৰিব:
- আপোনাৰ সৈতে কথা-বাৰ্তা পাতিবলৈ আৰম্ভ কৰক।
- আপোনাক বন্ধু হিচাপে যোগ কৰিছে।
- যদি আপুনি নিজৰ একাধিক প্ৰ'ফাইলৰ পৰা কাৰোবাৰ প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰে, তেন্তে আপুনি ব্লক কৰা ব্যক্তিগৰাকীয়ে অনুমান কৰিব পাৰিব পাৰে যে সেই সকলোবোৰ প্ৰ'ফাইল আপোনাৰেই।
মনত ৰাখক যে কাৰোবাক ব্লক কৰাটোৱে সকলোবোৰ যোগাযোগ বা ভাব-বিনিময় (উদাহৰণ: এপ্ বা গোটসমূহত) প্ৰতিৰোধ নকৰিবও পাৰে। আপুনি কাৰোবাৰ প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰিলে আপুনি কি দেখা পাব পাৰিব সেই বিষয়ে অধিক জানক।
একাধিক প্ৰ'ফাইল থকা কাৰোবাক যেতিয়া আপুনি ব্লক কৰে:
- তেওঁৰ কোনোবাটো প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰিলে সেই প্ৰ'ফাইলটোহে ব্লক হয়। এই কামে তেওঁলোকৰ অন্য প্ৰ'ফাইলবোৰ অৱৰোধ নকৰে। ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল যে আপুনি হয়তোবা এতিয়াও তেওঁলোকৰ অন্য প্ৰ'ফাইলবোৰৰ সৈতে ভাব বিনিময় কৰিব পাৰে।
- উদাহৰণস্বৰূপে, আপুনি সেইবোৰ অন্য প্ৰ'ফাইলৰ সৈতে কথা-বাৰ্তা পাতিব পাৰে বা সেইবোৰক বন্ধু হিচাপে যোগ দিব পাৰে।
- আপুনি যেতিয়া কাৰোবাৰ প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰে, তেতিয়া তেওঁলোকে নিজৰ অন্য প্ৰ'ফাইলৰ পৰা আপোনাৰ সৈতে ভাব বিনিময় কৰাৰ কিছুমান উপায় সীমিত হৈ পৰে।
যেতিয়া আপুনি একাধিক উপনাম থকা কাৰোবাক ব্লক কৰে
কেইবাটাও উপনামৰ এটা ব্লক কৰাটোৱে মাত্ৰ সেই উপনামটোহে ব্লক কৰে। ই উপনামৰ সৈতে জড়িত মুখ্য প্ৰফাইল বা সেই মুখ্য প্ৰফাইলৰ সৈতে জড়িত অন্য উপনামবোৰ ব্লক নকৰে। ইয়াৰ অৰ্থ হ'ল আপুনি এতিয়াও এই অন্য উপনামৰ বা ইয়াৰ সৈতে জড়িত মূল প্ৰ'ফাইলৰ সমল চাব পাৰে।
এইবোৰ কথা মনত ৰাখিব
- যদি আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল ব্লক কৰে আৰু পাছত ইয়াক আনব্লক কৰে, আপুনি সেইটো প্ৰ'ফাইললৈ নতুন বন্ধুত্বৰ অনুৰোধ প্ৰেৰণ কৰিব লাগিব। আপুনি যদি কোনো পৃষ্ঠা ব্লক কৰে আৰু তাৰ পাছত ব্লক খোলে, আপুনি পুনৰ সেই পৃষ্ঠাখন অনুসৰণ কৰিব লাগিব।
- আপুনি কোনো প্ৰ'ফাইল, পৃষ্ঠা আৰু উপনাম ব্লক কৰিলে তাত সেই বিষয়ে জাননী দিয়া নহয়।
সহায় লাভ কৰাৰ অন্যান্য উপায়
Meta AI সমৰ্থন এচিষ্টেণ্টৰ সৈতে চাট কৰক
সমস্যা সমাধান কৰক, সলনি কৰক আৰু বাস্তৱ সময়ত সমৰ্থন লাভ কৰক
