Blokkeer iemand se Facebook-profiel, Blad of bynaam

Kopieer skakel
Android-toepassinghulp
Rekenaarhulp
Hulp met iPad-toepassing
Hulp met iPhone-toepassing
Hulp met mobiele blaaier
Facebook Lite-hulp
Wanneer jy ’n profiel of Blad blokkeer, sal sekere handelinge beperk wees, soos om met mekaar se tydlyne, plasings, opmerkings of boodskappe interaksie te hê. Dit sluit nie toepassings, speletjies of groepe in waaraan julle albei deelneem nie. As jy tans met daardie profiel of Blad verbind is, sal blokkering hulle as vriend en voorkeur verwyder en ontvolg.
Sodra jy ’n bynaam in ’n Facebook-groep blokkeer, sal daardie bynaam se vermoë om interaksie met jou groep te hê, beperk wees.
As jy bykomende Facebook-profiele het, sal jy die profiel of Blad van elkeen van jou profiele af moet blokkeer.
Jy kan meer te wete kom oor hoe om ’n profiel of Blad te deblokkeer.

Blokkeer ’n profiel of Blad

Om iemand op Facebook te blokkeer:
  1. Gaan na hulle Profiel of Blad.
  2. Klik Opsies (of Meer).
  3. Klik Blokkeer en bevestig dan dat jy hulle wil blokkeer deur te klik Bevestig.
Jy kan ook iemand blokkeer deur te gaan na Instellings en privaatheid > Instellings > Blokkering en hulle naam te tik.
Let wel: Die Blokkeer-opsie is nie meer direk van die plasingkieslys in Stroom beskikbaar nie. Jy kan iemand steeds deur hulle profiel of deur jou instellings blokkeer.
Jy kan ook ’n profiel of Blad blokkeer deur na jou blokkeerinstellings te gaan:
  1. Klik jou profielfoto regs bo in Facebook.
  2. Kies Instellings en privaatheid, en klik dan op Instellings.
  3. Klik in die kieslys op Blokkeering onder Gehoor en sigbaarheid.
  4. In die Blokkeer profiele en Bladsye-afdeling, klik op Wysig.
  5. Klik op Voeg by blokkeerlys.
  6. Tik die naam in van die profiel of Blad wat jy wil blokkeer.
  7. Klik op Blokkeer langs hulle naam.
  8. Klik Bevestig.
Let wel: As jy sukkel om die profiel op te spoor wat jy wil blokkeer, kan jy ’n e-posadres wat met die Facebook-profiel verband hou, probeer.

Blokkeer ’n bynaam in ’n Facebook-groep

  1. Vind ’n plasing deur die bynaam wat jy wil blokkeer.
  2. Klik op die bynaam of die bynaam se profielfoto.
  3. Klik langs die bynaam op die groepprofielbladsy op Opsies.
  4. Klik op Blokkeer [nickname] en bevestig dan dat jy hulle wil blokkeer, deur op Blokkeer te klik.
    • Let wel: Om ’n bynaam in ’n groep te blokkeer, blokkeer net daardie bynaam en nie die hoofprofiel wat met daardie bynaam verband hou nie.

Wat gebeur wanneer jy ’n profiel of Blad blokkeer

As jy ’n profiel of Blad blokkeer, sal daardie profiel of Blad nie die volgende kan doen nie:
  • Jou plasings sien nie.
  • Jou in plasings, opmerkings of foto’s merk nie.
  • Jou na geleenthede of groepe toe nooi nie.
  • ’n Gesprek met jou begin nie.
  • Jou as vriend byvoeg nie.

Wat gebeur wanneer ek ’n bynaam in ’n groep blokkeer?

Wanneer jy ’n bynaam in ’n groep blokkeer, sal die bynaam nie die volgende kan doen nie:
  • Jou in plasings of opmerkings in die groep merk nie.
  • Interaksie met jou inhoud in die groep hê nie.
In sommige gevalle kan hulle steeds jou inhoud sien. Wanneer jy ’n bynaam in ’n groep blokkeer, sal jy geen plasings of opmerkings van die bynaam in daardie groep sien nie. Jy kan steeds inhoud van daardie bynaam in ander groepe sien.

Nog goed om in gedagte te hou wanneer jy ’n profiel blokkeer

Onthou dat om iemand te blokkeer dalk nie alle kommunikasie of interaksies sal verhoed nie (voorbeeld: in toepassings of groepe). Kom meer te wete oor wat jy kan sien as jy iemand se profiel blokkeer.

As jy iemand blokkeer wat meer as een profiel het

  • Blokkering van een van hulle profiele blokkeer net daardie profiel. Blokkeer dit nie hulle ander profiele nie. Dit beteken dat jy dalk steeds interaksie sal hê met hulle ander profiele.
    • Byvoorbeeld, jy sal dalk ’n gesprek begin met van die ander profiele en hulle as vriende byvoeg.
  • Wanneer jy iemand se profiel blokkeer, sal dit van die maniere beperk waarop hulle vanaf hulle ander profiele af met jou interaksie kan hê.

Wanneer jy iemand blokkeer wat meer as een bynaam het

Om een van hulle byname te blokkeer, blokkeer net daardie bynaam. Dit blokkeer nie die hoofprofiel wat met die bynaam verband hou of ander byname wat met daardie hoofprofiel verband hou nie. Dit beteken jy kan steeds inhoud van hierdie ander byname of die hoofprofiel wat daarmee verband hou, sien.

Onthou hierdie dinge

  • As jy ’n profiel blokkeer en dit dan weer deblokkeer, sal jy vir daardie profiel ’n nuwe vriendskapversoek moet stuur. As jy ’n Blad blokkeer en dit dan weer deblokkeer, sal jy daardie Blad weer moet volg.
  • Profiele, Bladsye en byname sal nie in kennis gestel word wanneer jy hulle blokkeer nie.

Ja
Nee

Ander maniere om hulp te kry

Klets met Meta AI-steundiensassistent
Los probleme op, maak veranderinge en kry intydse ondersteuning